Tvarohová slnečnica
Čas pečenia1 ure 0 minute
Čas prípravy
1 porce

Prísady
- 4 vajcia
- 140 g kryštálového cukru
- ½ balenia vanilkového cukru
- 125 g tvarohu (½ balenia)
- 250 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 125 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť (½ balenia)
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešajte s oboma cukrami, tvarohom a múkou s práškom do pečiva. Potom pridajte 125 g vlažnej rozpustenej maslovej Hery. Na záver jemne vmiešajte sneh z bielkov. Pečte vo vymastenej a vysypanej forme pri 175 °C cca 30 – 40 minút do zhnednutia. Či je torta upečená, skúste špajľou. Musíte ju vytiahnuť z cesta suchú. TIP: Pokiaľ nemáte slnečnicovú formu, môžete použiť aj klasickú bábovkovú formu alebo cesto naliať do chrbta.