use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perníkový veniec

Alebo skrátka perníková bábovka - podľa toho, akú formu použijete. Recept je jednoduchý a krásne ho doplní ozdoba v podobe fíg (tie môžete vyskúšať dať aj rovno do cesta)
  • 45 minute
  • Čas prípravy15 minute
  • 12 porce
recipe image Perníkový veniec

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 2 celé vajcia
  • 2 PL kakaa
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 320 g hladkej múky zmiešanej s 1 práškom do perníka
  • 200 – 250 ml mlieka izbovej teploty

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Všetky ingrediencie pridávajte a zapracovávajte v poradí uvedenom v recepte. Mlieko pridajte tak, aby sa vám cesto lepšie lialo do formy a nebolo príliš husté. Formu zvoľte podľa svojho uváženia. My sme zvolili formu na rovnú bábovku, ktorú sme vystriekali olejom. Pri použití silikónových foriem nie je potrebné vymazávať.
      2. Pečte na 180 °C niečo vyše pol hodiny. Upečenie vyskúšate vpichom špajle. Po vychladnutí polejte čokoládou a posypte jemne namletými orechmi. Ozdobte celými orechmi a figami.