Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zlatý tvarohový koláč

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Zlatý tvarohový koláč

Prísady

  • Na cesto:
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 vajec
  • ½ šálky krupicového cukru
  • ½ šálky hladkej múky
  • ½ šálky polohrubej múky
  • 1 pomaranč
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Do misy nastrúhajte kôru z pomaranča, pridajte vanilkový cukor a dobre premiešajte. Potom pridajte na väčšie kocky nakrájanú Heru a vyšľahajte ručným mixérom. Oddeľte žĺtky od bielkov. Do zmesi postupne pridávajte žĺtky a zašľahávajte. Nakoniec pridajte tvaroh a premiešajte. Bielky vyšľahajte mixérom na strednej rýchlosti, kým nebudú mať krémovú konzistenciu, a potom ich postupne pridávajte k zmesi v mise. Pridajte cukor. Hladkú aj hrubú múku a prášok do pečiva premiešajte a pridajte ich k zmesi. Cesto vlejte do vymastenej a vysypanej formy na chlebíček (obdĺžniková forma) a pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 40 minút. TIP: Hneď po vybratí z rúry môžeme povrch múčnika potrieť šťavou vytlačenou z pomaranča.