Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Moravské koláče

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Moravské koláče

Prísady

  • 30 g droždia
  • 200 ml mlieka
  • 110 g krupicového cukru
  • 400 g hladkej múky
  • 4 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • kôra z 1 citróna
  • štipka nastrúhaného muškátového orieška
  • 100 g rastlinného tuku Hera
  • vajcia na potretie
  • 50 g rastlinného tuku Hera
  • 50 g krupicového cukru
  • 70 g hrubej múky
  • 150 g slivkového lekváru
  • 1 PL slivovice
  • štipka mletej škorice
  • 300 g mäkkého tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 PL vanilkového pudingu
  • kôra z 1 citróna
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Droždie rozmiešajte s polovicou vlažného mlieka, lyžicou cukru a lyžicou múky. Kvások nechajte na teplom mieste vykysnúť. Zvyšný cukor, preosiatu hladkú múku, žĺtky, vanilkový cukor, nastrúhanú kôru z dobre umytého citróna, štipku nastrúhaného muškátového orieška, zvyšné vlažné mlieko a vykysnutý kvások čiastočne premiešajte a potom pridajte rozpustenú vlažnú Heru. Vypracujte vláčne redšie cesto, ktoré nechajte na teplom mieste asi 30 minút kysnúť. Potom ho zľahka prepracujte a nechajte znovu 30 minút kysnúť. Medzitým si pripravte náplne. Lekvárovú náplň získajte zmiešaním lekváru so slivovicou a štipkou mletej škorice. Zmiešaním tvarohu s cukrom, vanilkovým cukrom, vanilkovým pudingom a nastrúhanou citrónovou kôrou si pripravte tvarohovú náplň. Po vykysnutí cesto rozdeľte približne na 30 dielikov a každý naplňte lyžicou tvarohovej náplne. Koláče zabaľte a utvorte malé bochníky, ktoré rozložíte na vymastený plech dostatočne ďaleko od seba. Nechajte ich 20 minút odpočinúť. Potom ich potrite rozšľahaným vajcom a do stredu každého koláčika urobte malú jamku, ktorú naplňte lekvárom. Nakoniec ich posypte posýpkou a vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Koláče pečte asi 15 minút. Po upečení ich nechajte na drôtenej podložke vychladnúť.