Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Základný recept na cupcake

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Základný recept na cupcake

Prísady

  • 85 g Hera Maslová príchuť
  • 98 g cukru kryštál
  • 2 veľké alebo 3 menšie vajíčka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 145 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • malá štipka soli
  • 45 ml plnotučného mlieka
  • 80-100 g čokolády alebo čokoládových lupienkov podľa chuti
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 1 sáčok vanilkového pudingu
  • 60 g krupicového cukru
  • 200 g Hera Maslová príchuť
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. V mixéri vyšľaháme rastlinný tuk Hera Maslová príchuť spoločne s cukrom, kým nie je zmes kompaktná a nadýchaná.
  2. Potom pridáme vajcia, vždy jedno po druhom, a všetko dôkladne prešľaháme.
  3. Nakoniec len krátko zašľaháme vanilkový extrakt.
  4. Vedľa v miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ.
  5. Celú zmes potom preosejeme cez sitko a postupne ju zapracujeme spolu s mliekom a čokoládou do vyšľahanej zmesi v mixéri.
  6. Ingrediencie pridávame striedavo, mixujeme na nižšiu rýchlosť a po menších častiach.
  7. Vždy začíname a končíme suchou zmesou.
  8. Hneď ako je zmes hladká a kompaktná, prestaneme so šľahaním. Vďaka tomu ostane cesto nadýchané.
  9. Plech na muffiny si vyložíme papierovými košíčkami.
  10. Naplníme ich do 2/3 cestom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 17-20 minút
  11. Väčšiu časť mlieka nalejeme do kastrólika, pridáme cukor a povaríme.
  12. Puding dobre rozmiešame vo zvyšku studeného mlieka, prilejeme k variacej sa zmesi a miešame tak dlho, až táto zmes zhustne a krátko prebublá. Stratí sa tak chuť škrobu.
  13. Pripravený puding prelejeme do misy na šľahanie a necháme ho v nej úplne vychladnúť.
  14. Povrch pudingu zľahka posypeme krupicovým cukrom, aby na ňom nevznikla koža.
  15. Do vychladnutého pudingu vmiešame po kúskoch Heru Maslovú a šľaháme, kým nám nevznikne hladký krém.
  16. Na záver upečené cupcakes ozdobte pripraveným krémom