Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Odpaľované hniezda

  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Odpaľované hniezda

Prísady

  • 200 ml vody
  • 50 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
  • štipka soli
  • štipka cukru
  • 400 g hladkej múky
  • 10 vajec
  • 250 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g kondenzovaného sladeného mlieka
  • 100 g bielkov
  • 100 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g kakaa
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Korpus sa skladá z dvoch častí - odpaľovaného cesta a oblátkového cesta.
  2. Vodu s tukom Hera maslová príchuť, soľou a cukrom priveďte do varu, potom vmiešajte múku a prevarte, kým sa hmota neprestane lepiť na varešku.
  3. Potom nechajte zľahka vychladnúť a do ešte teplej hmoty postupne vmiešajte celé vajcia.
  4. Hmotu pomocou vrecúška nastriekajte na vymastený plech do tvaru veterníkov a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 °C.
  5. Hotové vychladnuté veterníky rozkrojte na polovicu a použite ako misku, na ktorú nastriekajte krém podľa chuti. Z jedného veterníku teda vzniknú dve hniezda.
  6. Vyšľahajte tuk Hera maslová príchuť spoločne s kondenzovaným sladeným mliekom.
  7. Potom zašľahajte rozpustenú bielu čokoládu a nakoniec vmiešajte mleté vlašské orechy.
  8. Nastriekaný krém potom ozdobte oblátkovým hniezdom.
  9. Všetky suroviny spojte ručnou metličkou do hladkej hmoty a pomocou vrecúška alebo zúbkovanej karty vytvorte na plechu jednotlivé pásy, z ktorých sa vytvoria hniezda. Pečte na 200 °C.
  10. Potom ešte horúce stočte do veľkosti pripravených korpusov z odpaľovaného cesta s krémom.
  11. Pruhy, ktoré tvoria jednotlivé hniezda, je vždy pred pečením dobré spojiť na jednom konci do tvaru krátkeho hrebeňa s veľmi dlhými zubmi. Stočíte tak vždy jedno kompletné hniezdo.
  12. Po upečení a vychladnutí hniezda umiestnite na korpusy z odpaľovaného cesta s krémom a dozdobte vajíčkami z marcipánu.