Slavnostná bábovka
Urobte z klasickej bábovky slávnostnú. Stačí ju poriadne ozdobiť.
Čas prípravy20 minute
16 porce

Prísady
Na cesto:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka roztopenej Hery maslovej
- 2 vajcia
- kakao podľa chuti
Na polevu:
- 150 g smotany na šľahanie
- 100 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
Príprava
Postup prípravy
- Všetky ingrediencie zamiešajte dohromady buď ručne, alebo robotom, dokiaľ sa všetko nespojí na hladké cesto. Pripravené cesto vlejte do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Takto pripravenú bábovku vložte do vopred vyhriatej rúry. Pečte cca 35 – 45 minút na 170 °C.
- Na ohni v hrnci priveďte do varu smotanu. Až sa začne variť, oheň vypnite a smotanu stiahnite zo sporáka. Nalámte do smotany čokoládu a nechajte cca päť minút rozpúšťať. Rozmiešajte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, ktorou polejte bábovku. Môžete ozdobiť ovocím a jedlými kvetmi.
