Slavnostná bábovka
Čas pečenia45 minute
Čas prípravy
1 porce

Prísady
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka roztopenej Hery maslovej
- 2 vajcia
- kakao podľa chuti
- 150 g smotany na šľahanie
- 100 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Všetky ingrediencie zamiešajte dohromady buď ručne, alebo robotom, dokiaľ sa všetko nespojí na hladké cesto. Pripravené cesto vlejte do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Takto pripravenú bábovku vložte do vopred vyhriatej rúry. Pečte cca 35 – 45 minút na 170 °C.
- Na ohni v hrnci priveďte do varu smotanu. Až sa začne variť, oheň vypnite a smotanu stiahnite zo sporáka. Nalámte do smotany čokoládu a nechajte cca päť minút rozpúšťať. Rozmiešajte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, ktorou polejte bábovku. Môžete ozdobiť ovocím a jedlými kvetmi.