Domáci sendvič
Povýšte obložené chlebíčky na kulinárske dielo domácim sendvičom.
- Čas prípravy15 minute
- 1 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- - 500 g hladkej múky
- - 50 g Hery maslovej
- - lyžička soli
- - 150 ml mlieka
- - 150 ml vody
- - 25 g droždia
- - lyžička cukru
- - 1 žĺtok na potretie
Príprava
Postup prípravy
- Droždie rozdrobte do trochy vlažného mlieka, pridajte lyžičku cukru, lyžicu múky a rozmiešajte na kašu. Nechajte vykysnúť kvások. Zmiešajte všetky zvyšné ingrediencie, pridajte do nich kvások a nechajte kysnúť aspoň 40 minút. Vykysnuté cesto rozdeľte na dve časti, každú zvlášť rozvaľkajte a zatočte.
- Na plech vyložený papierom na pečenie dajte sendviče a potrite ich žĺtkom. Pečte na 200 °C, cca 30 minút.