Slané grécke rohlíčky
Čas pečenia45 minute
Čas prípravy
1 porce

Prísady
- 500 g múky
- 25 g instantných kvasníc
- 100 g zmäknutej Hery
- 2 žĺtky
- 3 kávové lyžičky soli
- 3-5 dcl vlažného mlieka
- 200 g šunky
- 1 vajíčko
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Kvasnice rozpustíme v troške mlieka, potom s ostatnými ingredienciami vypracujeme cesto konzistenciou podobné štrúdľovému. Uložíme na teplé miesto a necháme vykysnúť. Keď vykysne, vylejeme ho na múkou posypanú dosku a vytiahneme na obdĺžnik s rozmermi 60x30 cm. Kratšiu stranu v polovičke rozrežeme a vyrezávame trojuholníky. Šunku nakrájame na plátky 5x0,5 cm a rozkladáme ich pozdĺžne na trojuholníčky. Tesne zavinieme, položíme na plech pokrytý papierom na pečenie a tvarujeme rohlíčky. Povrch potrieme vajíčkom, potom ozdobíme zvyšnou šunkou. Necháme ešte raz vykysnúť. Pred pečením opäť potrieme vajíčkom a posypeme hrubou soľou. Pečieme v rúre predhriatej na 210°C asi 15-20 minút.