use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dvojfarebné plnené orechy

  • Čas pečenia1 ure
  • 1 porce
recipe image Dvojfarebné plnené orechy

Prísady

Na cesto:
  • - 125 g vychladnutej Hery Bez laktózy
  • - 200 g polohrubej múky
  • - 100 g práškového cukru
  • - 1 žĺtok
  • - 50 g jemne mletých vlašských orechov
  • - 1 lyžica kakaa
Na plnenie:
  • - 250 g opražených lieskových orieškov
  • - 4 lyžice medu
  • - 3 lyžice kokosového oleja
  • - 1 lyžica rastlinnej smotany

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najprv si pripravte krém, ktorý dajte stuhnúť do chladničky. Lieskové oriešky rozmixujte vo výkonnom mixéri. Mixujte dlho, až vznikne krémová hmota. Pridajte med, kokosový olej a rastlinnú smotanu. Opäť premixujte. Hladký krém dajte odpočívať do chladničky.
      2. Všetky suroviny na cesto, okrem kakaa, zmiešajte a vypracujte nelepivé cesto. To rozdeľte na polovice. Jednu polovicu odložte nabok, do krabičky. Druhú polovicu zafarbite kakaom a dajte tiež do krabičky. Obidve cestá nechajte minimálne dve hodiny, ale pokojne aj do druhého dňa, odpočívať v chladničke.
      3. Z cesta odlupujte kúsky, z ktorých vyvaľkajte guľôčku, ktorú vtlačte do formy na orechy.
      4. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C, cca 12 minút.
      5. Po upečení vyklopte, nechajte vychladnúť a naplňte krémom. Môžete vytvárať jednofarebné alebo dvojfarebné. Je to na vás.