Dvojfarebné plnené orechy bez laktózy
Neznesiete laktózu? Nezúfajte. Svoje obľúbené vianočné pečivo si vychutnáte aj bez nej a rozdiel nespoznáte.
Čas prípravy45 minute
40 porce

Prísady
Na cesto:
- - 125 g vychladnutej Hery Bez laktózy
- - 200 g polohrubej múky
- - 100 g práškového cukru
- - 1 žĺtok
- - 50 g jemne mletých vlašských orechov
- - 1 lyžica kakaa
Na plnenie:
- - 250 g opražených lieskových orieškov
- - 4 lyžice medu
- - 3 lyžice kokosového oleja
- - 1 lyžica rastlinnej smotany
Príprava
Postup prípravy
- Najprv si pripravte krém, ktorý dajte stuhnúť do chladničky. Lieskové oriešky rozmixujte vo výkonnom mixéri. Mixujte dlho, až vznikne krémová hmota. Pridajte med, kokosový olej a rastlinnú smotanu. Opäť premixujte. Hladký krém dajte odpočívať do chladničky.
- Všetky suroviny na cesto, okrem kakaa, zmiešajte a vypracujte nelepivé cesto. To rozdeľte na polovice. Jednu polovicu odložte nabok, do krabičky. Druhú polovicu zafarbite kakaom a dajte tiež do krabičky. Obidve cestá nechajte minimálne dve hodiny, ale pokojne aj do druhého dňa, odpočívať v chladničke.
- Z cesta odlupujte kúsky, z ktorých vyvaľkajte guľôčku, ktorú vtlačte do formy na orechy.
- Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C, cca 12 minút.
- Po upečení vyklopte, nechajte vychladnúť a naplňte krémom. Môžete vytvárať jednofarebné alebo dvojfarebné. Je to na vás.
