Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablkový závin

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Jablkový závin

Prísady

  • 125 g Hery maslovej
  • 300 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 25 g droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 150 ml mlieka
  • 1 vajce (na potretie)
  • 10 jabĺk
  • 8 lyžíc kokosu
  • 2 hrste nasekaných vlašských orechov
  • 2 hrste nasekaných mandlí
  • 2 lyžičky škorice
  • 6 lyžíc krupicového cukru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Ako prvé si pripravte kvások. Zmiešajte ? teplého mlieka, droždie a lyžičku cukru.
  2. Jablká nakrájajte na malé kocky (kto nechce strácať čas krájaním, tak nastrúhajte).
  3. Na dosku si dajte múku, urobte do nej jamku, vlejte kvások, dajte nastrúhanú Heru maslovú a zvyšok teplého mlieka. Všetko prepracujte na vláčne cesto. Vypracované cesto bez kysnutia rozdeľte na dva diely.
  4. Z každého dielu vyvaľkajte obdĺžnik, posypte kokosom, navrstvite na celú plochu nastrúhané jablká, posypte orechmi, škoricou a krupicovým cukrom. Rohy cesta pretiahnite dovnútra a zrolujte.
  5. Plech si vyložte papierom na pečenie. Závin preneste na plech, prepichajte vidličkou a potrite vajcom. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C do zozlatnutia cca 15 minút.