use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablkový závin

Záviny sú taká naša klasika. Tento je z kysnutého cesta a plný samých dobrých vecí!
  • 1 ure
  • Čas prípravy35 minute
  • 20 porce
recipe image Jablkový závin

Prísady

Na cesto:
  • 125 g Hery maslovej
  • 300 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 25 g droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 150 ml mlieka
  • 1 vajce (na potretie)
Na náplň:
  • 10 jabĺk
  • 8 lyžíc kokosu
  • 2 hrste nasekaných vlašských orechov
  • 2 hrste nasekaných mandlí
  • 2 lyžičky škorice
  • 6 lyžíc krupicového cukru

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Ako prvé si pripravte kvások. Zmiešajte 1/3 teplého mlieka, droždie a lyžičku cukru.
      2. Jablká nakrájajte na malé kocky (kto nechce strácať čas krájaním, tak nastrúhajte).
      3. Na dosku si dajte múku, urobte do nej jamku, vlejte kvások, dajte nastrúhanú Heru maslovú a zvyšok teplého mlieka. Všetko prepracujte na vláčne cesto. Vypracované cesto bez kysnutia rozdeľte na dva diely.
      4. Z každého dielu vyvaľkajte obdĺžnik, posypte kokosom, navrstvite na celú plochu nastrúhané jablká, posypte orechmi, škoricou a krupicovým cukrom. Rohy cesta pretiahnite dovnútra a zrolujte.
      5. Plech si vyložte papierom na pečenie. Závin preneste na plech, prepichajte vidličkou a potrite vajcom. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C do zozlatnutia cca 15 minút.