Jahodové kopčeky
Letný dezert, ktorý lahodí jazyku aj oku. Vyskúšajte jahodové kopčeky podľa nášho receptu.
- Čas prípravy40 minute
- 12 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 2 vajíčka
- 50 g krupicového cukru
- 60 g hladkej múky
- 500 g čerstvých jahôd
- 500 g mäkkého tvarohu
- 70 g práškového cukru
- 250 ml smotany na šľahanie
- 20 g práškovej želatíny
- jahody
- 1 vrecúško čírej želatíny
- medovka
Príprava
Postup prípravy
- Vajíčka s cukrom vyšľaháme do tuhej peny. Postupne vmiešame preosiatu múku. Plech vystelieme papierom na pečenie a na papier si nakreslíme 10 koliesok s priemerom 7 cm. Na tieto miesta následne budeme vkladať cesto a lyžicou ich rozotrieme. Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 200 °C asi 6 minút.
- Jahody očistíme, umyjeme, usušíme a polovicu z nich rozmixujeme. Toto jahodové pyré zmiešame s tvarohom a cukrom.
- Smotanu vyšľaháme dotuha. Želatínu namočíme do 100 ml studenej vody a necháme nabobtnať. Potom ju zohrejeme, rozpustíme a vmiešame do jahodového tvarohu. Nakoniec do náplne zamiešame šľahačku.
- Do formičiek (môžeme použiť muffinové formy alebo formy na mini tortičky) vložíme papier na pečenie a naplníme ich krémom. Na vrch položíme upečené piškótové kolieska. Vložíme do chladničky, aby cesto stuhlo, ideálne na noc.
- Zvyšné jahody nakrájame na plátky. Kopčeky vyklopíme z foriem a po celom obvode, aj na vrch uložíme plátky jahôd. Potrieme želatínou, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale a necháme stuhnúť. Na záver ozdobíme bylinkami, prípadne jedlými kvetinami.