use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodové kopčeky

Letný dezert, ktorý lahodí jazyku aj oku. Vyskúšajte jahodové kopčeky podľa nášho receptu.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 12 porce
recipe image Jahodové kopečky

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 2 vajíčka
  • 50 g krupicového cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 500 g čerstvých jahôd
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 70 g práškového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 20 g práškovej želatíny
  • jahody
  • 1 vrecúško čírej želatíny
  • medovka

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do tuhej peny. Postupne vmiešame preosiatu múku. Plech vystelieme papierom na pečenie a na papier si nakreslíme 10 koliesok s priemerom 7 cm. Na tieto miesta následne budeme vkladať cesto a lyžicou ich rozotrieme. Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 200 °C asi 6 minút.
      2. Jahody očistíme, umyjeme, usušíme a polovicu z nich rozmixujeme. Toto jahodové pyré zmiešame s tvarohom a cukrom.
      3. Smotanu vyšľaháme dotuha. Želatínu namočíme do 100 ml studenej vody a necháme nabobtnať. Potom ju zohrejeme, rozpustíme a vmiešame do jahodového tvarohu. Nakoniec do náplne zamiešame šľahačku.
      4. Do formičiek (môžeme použiť muffinové formy alebo formy na mini tortičky) vložíme papier na pečenie a naplníme ich krémom. Na vrch položíme upečené piškótové kolieska. Vložíme do chladničky, aby cesto stuhlo, ideálne na noc.
      5. Zvyšné jahody nakrájame na plátky. Kopčeky vyklopíme z foriem a po celom obvode, aj na vrch uložíme plátky jahôd. Potrieme želatínou, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale a necháme stuhnúť. Na záver ozdobíme bylinkami, prípadne jedlými kvetinami.