Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Makrónky podľa Marzicake

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Makrónky podľa Marzicake

Prísady

  • 150 g preosiatej mandľovej múky
  • 150 g preosiateho práškového cukru
  • 55 g bielkov
  • 155 g kryštálového cukru (alebo cukru krupice)
  • 38 g vody
  • gélové farby podľa výberu
  • silikónové podložky na pečenie
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Teplovzdušnú rúru rozohrejte na 125 °C.
  2. Najprv si pripravíte 1. časť. Cukor a mandľovú múku preosejte a následne ručným mixérom zľahka prevzdušnite. Potom miešačkou pridajte bielky a zapracujte. Dajte bokom.
  3. Ďalej si prevarte cukor s vodou na 117 °C. Medzitým si vyšľahajte bielky z 3. časti. Pozor, neprešľahajte. Šľahajte len do biela, ale nie do tuha. Hneď ako bude cukor s vodou na teplote 117 °C, opatrne a pomaly ho pridávajte do stále šľahaných bielkov. Tie šľahajte do vychladnutia a do tuhých špičiek.
  4. Potom vychladené a vyšľahané bielky opatrne a postupne vmiešavajte do 1. časti. Potom pridajte trošičku farby.
  5. Naplňte do vrecúšok a potom už len striekajte na silikónovú formu.
  6. Rúru si rozohrejte na 125 °C, kým nebudú makrónky na forme usušené. Spoznáte to pri dotyku prstom. Skôr ich do rúry nedávajte. Pečte tak 30 až 38 minút. Z formy vyberte až po vychladnutí.
  7. Plniť môžete slaným karamelom, maslovým krémom, ovocím, čokoládou. Je to len na vás.