Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Malé pralinky s čokoládovým krémom

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Malé pralinky s čokoládovým krémom

Prísady

  • 20 dkg cukru
  • 1 dl šľahačkovej smotany
  • 2 dkg sušeného mlieka
  • 20 dkg Hery
  • 9 dkg kakaového prášku
  • cca. 3 -4 cl koňaku na dochutenie
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Nad mierne vriacou vodou v miske roztopíme čokoládu. Naplníme ňou formičky lyžičkou alebo metličkou tak, aby sme pokryli celé vnútro. Dáme zachladiť. Dva-trikrát zopakujeme, aby bola vrstva čokolády dostatočne hrubá a pripravená na plnenie krémom.
  2. V kastróliku zmiešame šľahačkovú smotanu s 3 pripraveného cukru. Primiešame sušené mlieko, kakao a zvyšok cukru. Stále miešame. Odstavíme a pridáme Heru. Miešame, až kým sa Hera neroztopí. Ak treba, použijeme ručný šľahač. Napokon pridáme koňak. Krém rozotrieme na plech a dáme do chladničky, aby rýchlejšie vychladol.
  3. Keď ho vyberieme z chladničky, ešte raz krém premiešame, aby sa s ním lepšie pracovalo a naplníme ním cukrárske vrecko. Potom plníme pripravené čokoládové formičky na pralinky.
  4. Na ozdobu môžeme použiť opražené mandle alebo viacfarebné cukrové konfety či cukrovú ryžu.