Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Medová torta plnená krémom

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 4 porce
recipe image Medová torta plnená krémom

Prísady

  • 500 g múky
  • 60 g Hery
  • 100 g kyslej smotany
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 100 g medu
  • 10 g prášku do pečiva
  • 10 g jedlej sódy
  • 1 balenie (40 g) vanilkového pudingu
  • 3 žĺtka
  • 100 g cukru
  • 1 balenie (10 g) vanilkového cukru
  • 600 ml mlieka
  • 250 g Hery
  • 150 g práškového cukru
  • 20 ml mlieka
  • 1,5 polievkovej lyžice rumu
  • lentilky alebo iná farebná dekorácia, najemno nastrúhaná zvyšná piškóta
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Najprv si pripravte cesto: vo vodnom kúpeli varte Heru, vajcia, cukor a med, kým zmes nezhustne. Nechajte trochu vychladnúť a pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou. Pridajte kyslú smotanu a vypracujte cesto. Prikryte a nechajte 30 minút pri izbovej teplote.
  2. Rozdeľte na 5 rovnakých dielov a každý vyvaľkajte na kruh s priemerom 23 cm a hrúbkou 2 mm.
  3. Položte každý kruh na plech vyložený papierom na pečenie a poprepichujte vidličkou.
  4. Pečte v rúre rozohriatej na 180 °C asi 8 – 10 minút, kým cesto nebude mať zlatistú farbu.
  5. Krém pripravte tak, že zmiešate žĺtka s 1/3 mlieka a pudingovým práškom.
  6. Zvyšné mlieko povarte s cukrom a vanilkovým cukrom, pridajte žĺtkovú zmes a za stáleho miešania priveďte do varu a nechajte zhustnúť. Do horúceho krému pridajte Heru a dôkladne premiešajte.
  7. Nechajte úplne vychladnúť.
  8. Vyšľahajte zostávajúcu Heru, pridajte k nej vychladnutý vanilkový krém a našľahajte do peny.
  9. Upečené piškótové kruhy potrite rumovým mliekom a vanilkovým krémom. Pokryte ďalšou vrstvou piškóty potretej rumovým mliekom a pokračujte obdobne. Ak vám nejaký krém zostane, potrite s ním aj boky torty.
  10. Nechajte vychladiť v chladničke najmenej 4 – 5 hodín.
  11. Pocukrujte, ozdobte lentilkami alebo inou dekoráciou podľa chuti.