Medvedie labky
Jednoduché pečivo, ktoré vyzerá kúzelne. Medvedie labky sú českou klasikou od pradávna.
- Čas prípravy40 minute
- 40 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 150 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 100 g práškového cukru
- 1 sáčok vanilínového cukru
- 50 g vlašských orechov
- 1 vajce
- 1 lyžička mletej škorice
- 150 g Hery
- Hera na vymastenie formičiek
- 100 g čokoládovej polevy
- 50 g lúpaných mandlí
Príprava
Postup prípravy
- Na dosku preosejeme múku a kakao. Pridáme obidva druhy cukru, jemne nastrúhané orechy, vajíčko, škoricu a zmäknutú Heru. Vypracujeme hladké cesto a na 30 minút ho dáme oddýchnuť do chladu.
- Z preloženého cesta vymodelujeme guličky veľkosti vlašského orecha a vtlačíme ich do vymastených formičiek na labky.
- Rozložíme ich na plech a vložíme do predhriatej rúry. Pri 180° C pečieme labky asi 15 minút.
- Hotové ich vyklopíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť. Čokoládovú polevu zohrejeme a namočíme do nej špičky labiek. Zvyšnú polevu dáme do cukrárskeho sáčku a labky ňou ozdobíme.
- Mandle nasekáme na hranolky a prilepíme ich na labky ako pazúriky.