Metrová torta
Metrová torta je jednoduchá, ale vyzerá veľmi dobre.
- Čas prípravy30 minute
- 16 porce
Prísady
Cesto:
- 5 vajec
- 28 dkg práškového cukru
- 32 dkg hladkej múky
- prášok do pečiva
- 10 lyžíc studenej vody (cca 140 ml)
- 12 lyžíc oleja (cca 160 ml)
- kakao
Krém:
- 30 dkg Hera maslovej príchuť
- 20 dkg práškový cukor
- 1/2 l mlieka + 1 a 1/2 pudingu (napr. jahodového)
- rum podľa chuti
Príprava
Postup prípravy
- Vyšľaháme vodu so žĺtkami, potom zašľaháme aj cukor, múku, prášok do pečiva a olej. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.
- Cesto rozdelíme na 2 časti, do jednej pridáme kakao (pokiaľ by bolo husté, pridáme trošku vody). Vymažeme si formy na chlebíček, nalejeme do nich cesto a pečieme dozlatista vo vopred vyhriatej rúre pri 160 °C.
- Uvaríme puding a do horúceho dáme kúsok Hery Maslová príchuť, aby sa neutvorila koža. Po vychladnutí zašľaháme do cukru s Herou Maslová príchuť, podľa chuti môžeme pridať aj rum.
- Vychladený chlebíček krájame na asi 1 cm široké pláty a striedavo zlepujeme farby. Povrch potrieme krémom a posypeme kokosom. Krájame na šikmo a podávame.