Metrová torta
Čas pečenia1 ure 0 minute
Čas prípravy
1 porce

Prísady
- 5 vajec
- 28 dag práškového cukru
- 32 dag hladkej múky
- prášok do pečiva
- 10 lyžíc studenej vody (cca 140 ml)
- 12 lyžíc oleja (cca 160 ml)
- kakao
- 30 dag Hery maslová príchuť
- 20 dag práškového cukru
- 1/2 l mlieka + 1 a 1/2 pudingu (napr. jahodového)
- rum podľa chuti
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Vyšľaháme vodu so žĺtkami, potom zašľaháme aj cukor, múku, prášok do pečiva a olej. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.
- Cesto rozdelíme na 2 časti, do jednej pridáme kakao (pokiaľ by bolo husté, pridáme trošku vody). Vymažeme si formy na chlebíček, nalejeme do nich cesto a pečieme dozlatista vo vopred vyhriatej rúre pri 160 °C.
- Uvaríme puding a do horúceho dáme kúsok Hery Maslová príchuť, aby sa neutvorila koža. Po vychladnutí zašľaháme do cukru s Herou Maslová príchuť, podľa chuti môžeme pridať aj rum.
- Vychladený chlebíček krájame na asi 1 cm široké pláty a striedavo zlepujeme farby. Povrch potrieme krémom a posypeme kokosom. Krájame na šikmo a podávame.