use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ovocný koláč s ricottou

Liaty koláč, ktorý je šťavnatý vďaka riccote a hromade ovocia.
  • 1 ure
  • Čas prípravy15 minute
  • 12 porce
recipe image Ovocný koláč s ricottou

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 250 g ricotty
  • 3 vajcia
  • 150 g trstinového cukru
  • štipka soli
  • 125 g rozpustenej Hery maslová príchuť
  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • šťava z polovice citróna
  • citrónová kôra z 1 citróna
  • >Hera na vymastenie formy
  • múka na vysypanie formy
  • čerstvé ovocie na dokončenie koláča

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vajcia vyšľahajte s cukrom do nadýchanej peny. Pridajte ricottu a rozpustenú Heru. Prešľahajte.
      2. Múku zmiešajte so štipkou soli a práškom do pečiva. Pridajte k zmesi s ricottou. Dochuťte citrónovou šťavou a kôrou. Vymiešajte hladké cesto bez hrudiek.
      3. Koláčovú formu s priemerom 26 – 28 cm vymažte Herou a vysypte múkou. Vylejte do nej cesto, pekne uhlaďte. Na cesto naskladajte ovocie – jahody, maliny, čučoriedky, ríbezle… Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 45 minút.