Pizza s mozzarellou a bazalkou
Dnes to vyzerá na talianskú domácnosť! Ale namiesto tanierov budú lietať pizze do rúry. Už sa tešíte?
- Čas prípravy35 minute
- 4 porce
Prísady
Na cesto:
- - 20 g droždia
- - 50 g Hery maslovej
- - 1 ČL krupicového cukru
- - 80 ml vody
- - 250 g hladkej múky
- - 1 ČL soli
Na náplň:
- - 400 g paradajok v konzerve
- - 150 g mozzarelly
- - 2 strúčiky cesnaku
- - 2 PL olivového oleja
- - 1/2 ČL tymianu
- - bazalka na ozdobu
- - soľ
- - čierne korenie
Príprava
Postup prípravy
- Z droždia, cukru a vlažnej vody pripravte kvások a nechajte ho na teplom mieste vykysnúť. Preosiatu múku zmiešajte so soľou a pridajte kvások. Zľahka premiešajte, následne pridajte roztopenú Heru maslovú a vypracujte tuhšie hladké cesto, ktoré nechajte prikryté utierkou kysnúť asi hodinu na teplom mieste.
- Paradajky nakrájajte na kúsky. Cesnak očistite, nasekajte a opečte na polovici oleja. Pridajte nakrájané paradajky, tymián, soľ, čierne korenie a nechajte asi 5 minút podusiť. Vykysnuté cesto znova dôkladne prepracujte. Formu vymastite Herou. Pripravte si niekoľko guľôčok cesta, ktoré roztlačte na placky s hrubším okrajom.
- Paradajkovú náplň rozotrite na celú plochu cesta a na povrch naskladajte mozzarellu nakrájanú na plátky. Pizze pred pečením nechajte asi 15 minút kysnúť, pokvapkajte olivovým olejom a ozdobte lístkami bazalky. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C asi 30 minút. Podávajte teplé ihneď po upečení, kedy chutia najlepšie.