use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza s mozzarellou a bazalkou

Dnes to vyzerá na talianskú domácnosť! Ale namiesto tanierov budú lietať pizze do rúry. Už sa tešíte?
  • 1 ure 50 minute
  • Čas prípravy35 minute
  • 4 porce
recipe image Pizza s mozzarellou a bazalkou

Prísady

Na cesto:
  • - 20 g droždia
  • - 50 g Hery maslovej
  • - 1 ČL krupicového cukru
  • - 80 ml vody
  • - 250 g hladkej múky
  • - 1 ČL soli
Na náplň:
  • - 400 g paradajok v konzerve
  • - 150 g mozzarelly
  • - 2 strúčiky cesnaku
  • - 2 PL olivového oleja
  • - 1/2 ČL tymianu
  • - bazalka na ozdobu
  • - soľ
  • - čierne korenie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Z droždia, cukru a vlažnej vody pripravte kvások a nechajte ho na teplom mieste vykysnúť. Preosiatu múku zmiešajte so soľou a pridajte kvások. Zľahka premiešajte, následne pridajte roztopenú Heru maslovú a vypracujte tuhšie hladké cesto, ktoré nechajte prikryté utierkou kysnúť asi hodinu na teplom mieste.
      2. Paradajky nakrájajte na kúsky. Cesnak očistite, nasekajte a opečte na polovici oleja. Pridajte nakrájané paradajky, tymián, soľ, čierne korenie a nechajte asi 5 minút podusiť. Vykysnuté cesto znova dôkladne prepracujte. Formu vymastite Herou. Pripravte si niekoľko guľôčok cesta, ktoré roztlačte na placky s hrubším okrajom.
      3. Paradajkovú náplň rozotrite na celú plochu cesta a na povrch naskladajte mozzarellu nakrájanú na plátky. Pizze pred pečením nechajte asi 15 minút kysnúť, pokvapkajte olivovým olejom a ozdobte lístkami bazalky. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C asi 30 minút. Podávajte teplé ihneď po upečení, kedy chutia najlepšie.