Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza so sardelkami

  • Čas pečenia30 minute
  • 1 porce
recipe image Pizza so sardelkami

Prísady

  • 7 g sušeného droždia
  • 1 krupicového cukru
  • 350 g hrubej múky
  • soľ
  • 1 lyžica olivového oleja
  • hladká múka na dosku
  • 3 červené cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g drvených paradajok z konzervy
  • koreniaca zmes na pizzu
  • soľ
  • podľa chuti krupicový cukor
  • 100 g ančovičiek v oleji
  • 80 g čiernych olív
  • 40 g strúhaného parmezánu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Do misky vsypeme droždie a cukor. Pridáme cca. 4 lyžice vlažnej vody, všetko premiešame a v teple necháme vzísť kvások. Múku presejeme do misy a premiešame so soľou. Uprostred urobíme dierku a vlejeme do nej olej, kvások a cca. 180 ml vlažnej vody. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame na tenké plátky, cesnak prelisujeme. Na panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu. Vmiešame cesnak. Všetko zalejeme drvenými paradajkami, okoreníme, podľa chuti osolíme a osladíme. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a na tenký plát a prenesieme na plech vyloženým papierom na pečenie. Po stranách vytvarujeme vyššie okraje, aby náplň nestiekla. Pizzu potrieme pripravenou zmesou cibule, cesnaku a paradajok, povykladáme sardelkami aj olivami a posypeme syrom. Vložíme ju do vyhriatej rúry a pri 200° C pečieme cca. 15 – 20 minút.