Pizza so sardelkami
Čas pečenia30 minute
1 porce

Prísady
- 7 g sušeného droždia
- 1 krupicového cukru
- 350 g hrubej múky
- soľ
- 1 lyžica olivového oleja
- hladká múka na dosku
- 3 červené cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 g drvených paradajok z konzervy
- koreniaca zmes na pizzu
- soľ
- podľa chuti krupicový cukor
- 100 g ančovičiek v oleji
- 80 g čiernych olív
- 40 g strúhaného parmezánu
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Do misky vsypeme droždie a cukor. Pridáme cca. 4 lyžice vlažnej vody, všetko premiešame a v teple necháme vzísť kvások. Múku presejeme do misy a premiešame so soľou. Uprostred urobíme dierku a vlejeme do nej olej, kvások a cca. 180 ml vlažnej vody. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame na tenké plátky, cesnak prelisujeme. Na panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu. Vmiešame cesnak. Všetko zalejeme drvenými paradajkami, okoreníme, podľa chuti osolíme a osladíme. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a na tenký plát a prenesieme na plech vyloženým papierom na pečenie. Po stranách vytvarujeme vyššie okraje, aby náplň nestiekla. Pizzu potrieme pripravenou zmesou cibule, cesnaku a paradajok, povykladáme sardelkami aj olivami a posypeme syrom. Vložíme ju do vyhriatej rúry a pri 200° C pečieme cca. 15 – 20 minút.