Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Punčové rezy

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Punčové rezy

Prísady

  • - 50 g Hery maslovej
  • - 8 vajec
  • - 200 g polohrubej múky
  • - 1 lyžička kypriaceho prášku
  • - 200 g práškového cukru
  • - 30 g Hery maslovej
  • - 6 vajec
  • - 150 g polohrubej múky
  • - 1 lyžička kypriaceho prášku
  • - 150 g práškového cukru
  • - červené farbivo
  • - 300 g krupicového cukru
  • - 300 ml vody
  • - 70 ml rumu
  • - 1 lyžica punčovej arómy
  • - 200 g práškového cukru
  • - 2 lyžice citrónovej šťavy
  • - 2 lyžice vody
  • - 50 g čokolády
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Najprv si pripravte svetlé cesto. Vajcia vyšľahajte spoločne s cukrom na hladkú penu a potom všľahajte roztopenú Heru maslovú. Nakoniec opatrne stierkou vmiešajte preosiatu hladkú múku. Toto opakujte aj s ružovým cestom, akurát ho ešte zafarbite potravinárskym farbivom. Svetlé cesto rozdeľte na polovicu. Budete mať celkovo 3 cestá. Cestá rozotrite na plechy vyložené papierom na pečenie, pečte na 200 °C cca 10 minút.
  2. Pripravte si rozvar. Ohrejte vodu a pridajte do nej cukor, povarte. Po odstavení z plameňa ochuťte rumom a punčovou arómou.
  3. Jeden svetlý plát potrite marmeládou a položte naň ružový plát. Polejte ho pripraveným rozvarom a položte naň posledný svetlý plát, ktorý zospodu potrite marmeládou. Rezy zakryte papierom na pečenie. Položte naň plech so záťažou a nechajte vychladnúť v chladničke aspoň do druhého dňa.
  4. Vychladené rezy potrite citrónovou polevou tak, že zmiešate vodu s citrónovou šťavou a postupne pridáte práškový cukor. Rozohriatu čokoládu naneste v čiarach na rezy s nezaschnutou citrónovou polevou a špáradlom vytvorte vzor.