Rosquillas
Rosquillas: Šišky, ktorým podľahne každý
Túto americkú dobrotu poznáte skôr ako donuty. Dozlatista smažené šišky obalené v škoricovom cukre si našli obľubu nielen u malých, ale aj u veľkých. Pripravte chrumkavé donuty pre celú rodinu!
Túto americkú dobrotu poznáte skôr ako donuty. Dozlatista smažené šišky obalené v škoricovom cukre si našli obľubu nielen u malých, ale aj u veľkých. Pripravte chrumkavé donuty pre celú rodinu!
Čas prípravy25 minute
12 porce

Prísady
CESTO
- 500 g hladkej múky
- 80 g Hery
- 200 g práškového cukru
- 70 ml sladkého anízového sirupu
- 2 vajcia
- 1 balenie sušených kvasníc
- kôra z jedného citróna
NA OZDOBU
- 1 lyžička škorice
- 100 g cukru
Príprava
Postup prípravy
- Najprv vyšľahajte vajcia s cukrom. K tejto zmesi potom pridajte múku, kvasnice a dobre všetko premiešajte. Teraz prichádza čas na zvyšok surovín – pridajte ich do zmesi a dobre prepracujte, kým nevznikne hladké cesto. To potom zabaľte do vlhkej utierky, ktorá zabráni osychaniu cesta, a nechajte cca hodinu odpočinúť.
- Keď si cesto odpočinie, môžete z neho začať tvarovať malé guľky, v ktorých v strede urobíte prstom malú jamku. V panvici si rozpáľte dostatočné množstvo oleja (šišky by mali plávať) a pusťte sa do smaženia. Až budú rosquillas dozlatista usmažené z oboch strán, nechajte ich chvíľku odkvapkať od prebytočného oleja a potom ich obaľte v škoricovom cukre.
Tip: Anízový sirup pripravíte tak, že zmiešate 200 g cukru so 150 ml vody a za občasného miešania zmes privediete do varu. Keď bude zmes jednotná, prelejte ju cez plátno, primiešajte do nej 1 lyžičku anízu a minútu všetko povarte. Potom nechajte sirup zhruba 30 minút odstáť a opäť ho prelejte cez plátno.
