use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rosquillas

Rosquillas: Šišky, ktorým podľahne každý

Túto americkú dobrotu poznáte skôr ako donuty. Dozlatista smažené šišky obalené v škoricovom cukre si našli obľubu nielen u malých, ale aj u veľkých. Pripravte chrumkavé donuty pre celú rodinu!
  • 1 ure 45 minute
  • Čas prípravy25 minute
  • 12 porce
recipe image Rosquillas

Prísady

CESTO
  • 500 g hladkej múky
  • 80 g Hery
  • 200 g práškového cukru
  • 70 ml sladkého anízového sirupu
  • 2 vajcia
  • 1 balenie sušených kvasníc
  • kôra z jedného citróna
NA OZDOBU
  • 1 lyžička škorice
  • 100 g cukru

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najprv vyšľahajte vajcia s cukrom. K tejto zmesi potom pridajte múku, kvasnice a dobre všetko premiešajte. Teraz prichádza čas na zvyšok surovín – pridajte ich do zmesi a dobre prepracujte, kým nevznikne hladké cesto. To potom zabaľte do vlhkej utierky, ktorá zabráni osychaniu cesta, a nechajte cca hodinu odpočinúť.
      2. Keď si cesto odpočinie, môžete z neho začať tvarovať malé guľky, v ktorých v strede urobíte prstom malú jamku. V panvici si rozpáľte dostatočné množstvo oleja (šišky by mali plávať) a pusťte sa do smaženia. Až budú rosquillas dozlatista usmažené z oboch strán, nechajte ich chvíľku odkvapkať od prebytočného oleja a potom ich obaľte v škoricovom cukre.
      Tip: Anízový sirup pripravíte tak, že zmiešate 200 g cukru so 150 ml vody a za občasného miešania zmes privediete do varu. Keď bude zmes jednotná, prelejte ju cez plátno, primiešajte do nej 1 lyžičku anízu a minútu všetko povarte. Potom nechajte sirup zhruba 30 minút odstáť a opäť ho prelejte cez plátno.