Ovocné muffiny
Vláčne cesto, biela čokoláda a sladké čerešne. Že sa vám zbiehajú sliny? Potom sa pustite do prípravy ovocných muffinov, ktoré si môžete vychutnať ako sladkú bodku po obede alebo ich pribaliť na celodenný výlet.
- Čas prípravy20 minute
- 12 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 85 g Hery maslovej
- 160 g hladkej múky
- 90 g jemných ovsených vločiek
- 100 g bielej čokolády
- 85 g čerešní
- 85 g trstinového cukru
- 285 ml kyslej smotany
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky jedlej sódy
- 2 vajcia
Príprava
Postup prípravy
- Než sa pustíte do pečenia, predhrejte si rúru na 180 °C a formu na muffiny si vyložte papierovými košíčkami.
- Ovsené vločky, múku, prášok do pečiva, sódu a nasekanú čokoládu premiešajte v mise. V inej mise prešľahajte vajcia so smotanou, cukrom a rozpustenou Herou maslovou. Obe zmesi zľahka premiešajte dohromady a nakoniec pridajte čerešne.
- Muffiny pečte na 180 °C asi 30 minút, dokiaľ nebudú mať zlatistú farbu.
Náš tip: Ak muffiny nechcete prepravovať, môžete ich ešte poliať rozpustenou čokoládou a posypať zdobením.