Ovocné muffiny
Vláčne cesto, biela čokoláda a sladké čerešne. Že sa vám zbiehajú sliny? Potom sa pustite do prípravy ovocných muffinov, ktoré si môžete vychutnať ako sladkú bodku po obede alebo ich pribaliť na celodenný výlet.
Čas prípravy20 minute
12 porce

Prísady
Zoznam ingrediencií
- 85 g Hery maslovej
- 160 g hladkej múky
- 90 g jemných ovsených vločiek
- 100 g bielej čokolády
- 85 g čerešní
- 85 g trstinového cukru
- 285 ml kyslej smotany
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky jedlej sódy
- 2 vajcia
Príprava
Postup prípravy
- Než sa pustíte do pečenia, predhrejte si rúru na 180 °C a formu na muffiny si vyložte papierovými košíčkami.
- Ovsené vločky, múku, prášok do pečiva, sódu a nasekanú čokoládu premiešajte v mise. V inej mise prešľahajte vajcia so smotanou, cukrom a rozpustenou Herou maslovou. Obe zmesi zľahka premiešajte dohromady a nakoniec pridajte čerešne.
- Muffiny pečte na 180 °C asi 30 minút, dokiaľ nebudú mať zlatistú farbu.
Náš tip: Ak muffiny nechcete prepravovať, môžete ich ešte poliať rozpustenou čokoládou a posypať zdobením.
