Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Malinový krém

Malinový krém, s ktorým ozdobíte tortu i cupcakes
Nech už sa chystáte piecť princeznovskú tortu alebo chcete roztomilo ozdobiť cupcakes, s malinovým krémom nikdy neurobíte chybu. Nielenže má krásnu farbu, ale tiež chutí ako práve odtrhnuté maliny. Že sa vám už zbiehajú sliny? Tak sa pustite do prípravy!
 
  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Malinový krém

Prísady

  • •    500 g malín
  • •    350 g Hery maslovej
  • •    120 g kryštálového cukru
  • •    40 g kukuričného škrobu
  • •    2 žĺtky
  • •    šťava z polovice citróna
  • •    1 lyžička vanilkového extraktu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Zo všetkého najprv rozmixujte maliny ponorným mixérom a potom prepasírujte cez sitko do hrnca. Do malín pridajte cukor, citrónovú šťavu, žĺtky, vanilkový extrakt a škrob. Všetko dobre premiešajte. Hrniec dajte na sporák a za stáleho miešania uvarte malinový puding. Aby ste zabránili vzniknutiu kože na povrchu pudingu, dajte cez hrniec potravinársku fóliu a nechajte ho vychladnúť pri izbovej teplote. Vychladnutý krém ešte raz prešľahajte ručným mixérom. Heru maslovú pri izbovej teplote vyšľahajte do bielej peny. Než potom začnete obe zmesi zmiešavať, overte si, že majú rovnakú teplotu. Inak by sa vám v zmesi mohli urobiť hrudky. Do Hery maslovej postupne zašľahajte malinový puding. A teraz už len ozdobte tortu, cupcaky alebo inú dobrotu.