Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Špargľový koláč

Špargľový koláč: sezónna klasika, ktorú nesmiete vynechať

Špargľa nielen skvele chutí, ale je tiež veľmi zdravá. Obsahuje veľa vitamínov, vápnik a tiež železo. Pozvite ho do svojej kuchyne a pripravte netradičný slaný koláč, s ktorým rozhodne zabodujete!
  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Špargľový koláč

Prísady

  • 200 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 100 g Hery
  • 1 vajce
  • 300 g zelenej špargle
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 3 jarné cibuľky
  • 2 vajcia
  • 200 g tvrdého syra
  • Soľ
  • Čierne korenie
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Začnite prípravou cesta. Zmiešajte si múku so soľou, pridajte nakrájanú Heru a nakoniec vajce. Pokúste sa vytvoriť jednotné a nelepivé cesto. Keď skončíte, zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte v chladničke cca hodinu odpočinúť.
  2. Teraz prišiel čas na vyvaľkanie cesta. Na to použite papier na pečenie, ktorý zľahka poprášte múkou. Cesto vyvaľkajte na veľkosť plechu a myslite na to, aby malo cca 0,5 cm na výšku. Až budete mať cesto vyvaľkané, preneste ho opatrne na vymastený plech a zatlačte ho po okraje. Cesto poprepichujte vidličkou a dajte ho na 10 minút odpočinúť do chladničky.
  3. Kým si cesto odpočinie, pripravíte náplň. Na panvici osmažte dozlatista jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska. Keď bude cibuľka tak akurát, nechajte ju vychladnúť. V miske zmiešajte vajíčka, smotanu, štipku soli a korenia, nastrúhaný syr a všetko dobre premiešajte.
  4. Odpočinuté cesto vyberte z chladničky a pečte ho na 190 °C cca 25 minút, kým nebude jeho povrch zlatistý. Potom plech vyberte, rozprestrite naň osmaženú cibuľku, na ňu nalejte smotanovú zmes a navrch poukladajte umytú špargľu. Šup s koláčom späť do rúry a piecť ďalších 25 minút. Potom už ostáva len dodať – Dobrú chuť!