use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tekvicové koláčiky bez laktózy

Jesenná dobrota z tekvice. Vyskúšajte tieto koláčiky bez laktózy a zabudnite na sychravé počasie.
  • 3 ure 20 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 12 porce
recipe image Tekvicové koláčiky bez laktózy

Prísady

Na cesto
  • 250 g rastlinného tuku Hera bez laktózy
  • 300 g hladkej múky
  • 3 lyžičky trstinového cukru
  • štipka soli
Tekvicová náplň
  • 500 g pyré z tekvice (hokaido)
  • 200 g trstinového cukru
  • štipka soli
  • 1 lyžička sušeného zázvoru
  • 1 lyžička škorice
  • 6 rozdrvených klinčekov
  • štipka muškátového orieška
  • 2 vajcia
  • 200 g kokosového mlieka

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Cesto pripravte ideálne deň vopred. Vychladený tuk bez laktózy a všetky ostatné suroviny na cesto zmiešajte dohromady. Vypracujte pevné, nelepivé cesto. Zabaľte do fólie a nechajte minimálne dve hodiny odpočívať v chladničke.
      2. Tekvicu rozkrojte napoly, vydlabte semienka a upečte v prikrytom pekáči domäkka. Dužinu vyškrabte lyžicou a dohladka rozmixujte.
      3. Predhrejte rúru, na 175 °C. Cestom vyložte dno i okraje malých teflónových formičiek. Ak netrváte na malých koláčikoch, môžete použiť aj väčšiu koláčovú formu.
      4. Predpečte 15 minút v rozohriatej rúre. Vyberte a nechajte vychladnúť.
      5. Medzitým pripravte tekvicovú náplň. Zmiešajte cukor, štipku soli a korenie. Pridajte tekvicové pyré, kokosové mlieko a vajcia. Vymiešajte hladký krém. Krém nalejte na predpečené korpusy. Koláčiky môžete ešte ozdobiť zvyškami cesta.
      6. Pečte v rúre vyhriatej na 175 °C, 30 až 45 minút, dozlatista. Posledných 15 minút dávajte na koláčiky pozor, aby sa nespálili. Okraje majú byť krásne zlatisté. Vyberte von z rúry a nechajte vychladnúť.