Tekvicové koláčiky bez laktózy
Jesenná dobrota z tekvice. Vyskúšajte tieto koláčiky bez laktózy a zabudnite na sychravé počasie.
- Čas prípravy30 minute
- 12 porce
Prísady
Na cesto
- 250 g rastlinného tuku Hera bez laktózy
- 300 g hladkej múky
- 3 lyžičky trstinového cukru
- štipka soli
Tekvicová náplň
- 500 g pyré z tekvice (hokaido)
- 200 g trstinového cukru
- štipka soli
- 1 lyžička sušeného zázvoru
- 1 lyžička škorice
- 6 rozdrvených klinčekov
- štipka muškátového orieška
- 2 vajcia
- 200 g kokosového mlieka
Príprava
Postup prípravy
- Cesto pripravte ideálne deň vopred. Vychladený tuk bez laktózy a všetky ostatné suroviny na cesto zmiešajte dohromady. Vypracujte pevné, nelepivé cesto. Zabaľte do fólie a nechajte minimálne dve hodiny odpočívať v chladničke.
- Tekvicu rozkrojte napoly, vydlabte semienka a upečte v prikrytom pekáči domäkka. Dužinu vyškrabte lyžicou a dohladka rozmixujte.
- Predhrejte rúru, na 175 °C. Cestom vyložte dno i okraje malých teflónových formičiek. Ak netrváte na malých koláčikoch, môžete použiť aj väčšiu koláčovú formu.
- Predpečte 15 minút v rozohriatej rúre. Vyberte a nechajte vychladnúť.
- Medzitým pripravte tekvicovú náplň. Zmiešajte cukor, štipku soli a korenie. Pridajte tekvicové pyré, kokosové mlieko a vajcia. Vymiešajte hladký krém. Krém nalejte na predpečené korpusy. Koláčiky môžete ešte ozdobiť zvyškami cesta.
- Pečte v rúre vyhriatej na 175 °C, 30 až 45 minút, dozlatista. Posledných 15 minút dávajte na koláčiky pozor, aby sa nespálili. Okraje majú byť krásne zlatisté. Vyberte von z rúry a nechajte vychladnúť.