Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tekvicové koláčiky bez laktózy

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Tekvicové koláčiky bez laktózy

Prísady

  • 250 g rastlinného tuku Hera bez laktózy
  • 300 g hladkej múky
  • 3 lyžičky trstinového cukru
  • štipka soli
  • 500 g pyré z tekvice (hokaido)
  • 200 g trstinového cukru
  • štipka soli
  • 1 lyžička sušeného zázvoru
  • 1 lyžička škorice
  • 6 rozdrvených klinčekov
  • štipka muškátového orieška
  • 2 vajcia
  • 200 g kokosového mlieka
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Cesto pripravte ideálne deň vopred. Vychladený tuk bez laktózy a všetky ostatné suroviny na cesto zmiešajte dohromady. Vypracujte pevné, nelepivé cesto. Zabaľte do fólie a nechajte minimálne dve hodiny odpočívať v chladničke.
  2. Tekvicu rozkrojte napoly, vydlabte semienka a upečte v prikrytom pekáči domäkka. Dužinu vyškrabte lyžicou a dohladka rozmixujte.
  3. Predhrejte rúru, na 175 °C. Cestom vyložte dno i okraje malých teflónových formičiek. Ak netrváte na malých koláčikoch, môžete použiť aj väčšiu koláčovú formu.
  4. Predpečte 15 minút v rozohriatej rúre. Vyberte a nechajte vychladnúť.
  5. Medzitým pripravte tekvicovú náplň. Zmiešajte cukor, štipku soli a korenie. Pridajte tekvicové pyré, kokosové mlieko a vajcia. Vymiešajte hladký krém. Krém nalejte na predpečené korpusy. Koláčiky môžete ešte ozdobiť zvyškami cesta.
  6. Pečte v rúre vyhriatej na 175 °C, 30 až 45 minút, dozlatista. Posledných 15 minút dávajte na koláčiky pozor, aby sa nespálili. Okraje majú byť krásne zlatisté. Vyberte von z rúry a nechajte vychladnúť.