Strakatý koláč
Čas pečenia1 ure 0 minute
1 porce

Prísady
- 250 g cukru
- 50 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 5 žĺtkov
- 5 bielkov vyšľahaných na tuhý sneh
- 1 vanilkový cukor
- 100 ml mlieka
- 250 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 PL kakaového prášku
- 2 balenia vanilkového pudingu v prášku
- 800 ml mlieka
- 6 PL cukru
- 500 ml kyslej smotany
- 4 PL cukru
- 1 vanilkový cukor
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Z prísad na krém uvarte hustý puding a nechajte ho vychladnúť. Zmiešajte prísady na cesto (okrem bielkov) a vypracujte tuhšie cesto. Nakoniec do zmesi jemne vmiešajte sneh z bielkov. Zmes nalejte na plech. Keď je pudingová zmes vychladená na izbovú teplotu, naaranžujte ju kopček za kopčekom na tmavé cesto pomocou mokrej lyžice. Koláč pečte v rúre predhriatej na 190 °C približne 35 – 40 minút. Cukor a vanilkový cukor zamiešajte do kyslej smotany, kým sa úplne nerozpustí. Zmes nalejte na ešte teplé cesto a rozotrite ju rovnomerne na celý povrch.