Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slimáky so škoricou a citrónovou polevou

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Slimáky so škoricou a citrónovou polevou

Prísady

  • - 250 ml plnotučného mlieka
  • - 100 g Hery maslovej
  • - 1 vajce
  • - 500 g hladkej múky
  • - 50 g trstinového cukru
  • - vrecko vanilkového cukru
  • - štipka soli
  • - 20 g droždia (1/2 kocky)
  • - 1/4 lyžičky kardamómu
  • - 2 lyžice krupicového cukru
  • - 2 škoricové cukry
  • - 80 g mäkkej Hery maslovej
  • - 1 žĺtok
  • - lyžica mlieka
  • - 1 lyžica citrónovej šťavy
  • - 1 lyžica horúcej vody
  • - 100 g práškového cukru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Pripravte si kvások. Do vlažného mlieka pridajte lyžicu cukru a rozdrobte doň droždie. Nechajte pár minút na teplom mieste vykysnúť.
  2. Do múky primiešajte cukor a štipku soli. Prilejte roztopenú Heru maslovú a vyklepnite vajce. Pridajte kvások a vypracujte mäkké cesto. Cesto nechajte v mise kysnúť pod utierkou. Bude to trvať cca hodinu.
  3. Medzitým si pripravte škoricovú náplň. Heru maslovú roztopte, vmiešajte do nej kardamóm, cukor a škoricový cukor.
  4. Vykysnuté cesto rozdeľte na dve časti. Rozvaľkajte polovicu cesta do tvaru obdĺžnika, ktorý má dlhšiu stranu širokú 25 cm. Potrite polovicou škoricovej náplne. Z cesta krájajte pruhy široké 2 cm, dlhé 25 cm. Každý pruh začnite z oboch strán k sebe rolovať. Položte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 15 – 20 min.