Slimáky so škoricou a citrónovou polevou
Čas pečenia1 ure 0 minute
1 porce

Prísady
- - 250 ml plnotučného mlieka
- - 100 g Hery maslovej
- - 1 vajce
- - 500 g hladkej múky
- - 50 g trstinového cukru
- - vrecko vanilkového cukru
- - štipka soli
- - 20 g droždia (1/2 kocky)
- - 1/4 lyžičky kardamómu
- - 2 lyžice krupicového cukru
- - 2 škoricové cukry
- - 80 g mäkkej Hery maslovej
- - 1 žĺtok
- - lyžica mlieka
- - 1 lyžica citrónovej šťavy
- - 1 lyžica horúcej vody
- - 100 g práškového cukru
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Pripravte si kvások. Do vlažného mlieka pridajte lyžicu cukru a rozdrobte doň droždie. Nechajte pár minút na teplom mieste vykysnúť.
- Do múky primiešajte cukor a štipku soli. Prilejte roztopenú Heru maslovú a vyklepnite vajce. Pridajte kvások a vypracujte mäkké cesto. Cesto nechajte v mise kysnúť pod utierkou. Bude to trvať cca hodinu.
- Medzitým si pripravte škoricovú náplň. Heru maslovú roztopte, vmiešajte do nej kardamóm, cukor a škoricový cukor.
- Vykysnuté cesto rozdeľte na dve časti. Rozvaľkajte polovicu cesta do tvaru obdĺžnika, ktorý má dlhšiu stranu širokú 25 cm. Potrite polovicou škoricovej náplne. Z cesta krájajte pruhy široké 2 cm, dlhé 25 cm. Každý pruh začnite z oboch strán k sebe rolovať. Položte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 15 – 20 min.