Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tiramisu

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Tiramisu

Prísady

  • 3 pohára cukru
  • 1 pohár múky
  • 6 vajec
  • 1/5 kocky rastlinného tuku Hera
  • 8 žĺtkov
  • 1 pohár práškového cukru
  • 500g mascarpone
  • 1/5 pohára likéru amaretto
  • 2 poháre 36% smotany na šľahanie
  • 1 lyžica želatíny
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 pohára cukru
  • 1 pohára vody
  • 3 lyžice instantnej kávy
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Oddteľte žĺtky od bielkov. Bielky rozšľahajte do tuhej peny. Potom pomaly miešajte a pridávajte najprv žĺtky a potom múku. Nakoniec pridajte rozpustenú Heru a jemne premiešajte polievkovou lyžicou.
  2. Pripravte si veľký plech, na ktorý dajte papier na pečenie. Cesto rovnomerne rozotrite a pečte pri teplote 180°C asi 10 minút.
  3. Pripravte kávový nálev. Zmiešajte pol pohára vody s kávou a cukrom. Polejte upečenú tortu nálevom.
  4. Zmerajte tortu a rozkrojte ju na štyri rovnaké obdĺžniky.
  5. Vaječné žĺtky miešajte s cukrom, až kým nedostanete nadýchanú zmes. Namočte želatínu v 1/3 pohára so studenou vodou. Po naboptnaní ohrievajte, až kým sa nerozpustí. Zmiešajte žĺtok s mascarpone, likérom, šľahačkou a nakoniec s rozpustenou želatínou.
  6. Dajte syrovú zmes medzi obdĺžniky. Ozdobte vrch a strany koláča zmesou a posypte kakaom.