use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Trojuholníčky z medvedieho cesnaku

Hľadáte tip na slané maškrtenie k večernému filmu? Alebo len chcete upiecť niečo dobré pre návštevu? Príprava trojuholníkov z medvedieho cesnaku vám zaberie len pár minút a výsledok bude láska na prvé prehltnutie!
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy1 ure
  • 10 porce
recipe image Trojuholníčky z medvedieho cesnaku

Prísady

CESTO
  • 100 ml rozpustenej Hery
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • štipka cukru
  • 800 g hladkej múky
  • 1 kocka droždia (42 g)
  • 2 lyžičky soli
NÁPLŇ
  • 125 g rozpustenej Hery maslovej
  • soľ podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku
  • veľká hrsť listov medvedieho cesnaku
  • vajce na potretie
  • čokoľvek na posypanie (mak, sezamové semienko, rasca)

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najprv si vytvorte kvások. Vlažné mlieko, cukor a droždie zmiešajte. Nechajte stáť na teplom mieste. Až sa na povrchu vytvoria bubliny z kvásku, môžete pracovať ďalej. Do misy robota dajte všetky suroviny na cesto vrátane kvásku. Vymiešajte nelepivé cesto a dajte ho na hodinu kysnúť do tepla.
      2. Medzitým si pripravte cesnakovú náplň. Maslovú Heru rozpustite a vmiešajte do nej soľ a prelisovaný cesnak. Medvedí cesnak nasekajte nadrobno a všetko spolu dobre premiešajte.
      3. Cesto po vykysnutí vyklopte na veľmi jemne pomúčenú dosku. Rozdeľte ho na štyri rovnaké časti. Každú časť rozvaľkajte na obdĺžnik. Potrite cesnakovou náplňou, posypte medvedím cesnakom a zamotajte do rolády. Okraje zľahka zastrčte do vnútra, aby náplň zbytočne nevytekala.
      4. Plech vyložte papierom na pečenie a naň dajte rolády. Teraz nastal čas nakrájať rolády ostrým nožom, šikmo na trojuholníčky. Nemusíte ich od seba oddeľovať. Po upečení sa pekne oddelia samé.
      5. Všetky štyri rolády potrite rozšľahaným vajcom a posypte tým, čo máte radi – sezamovými semienkami, rascou, makom, hrubou soľou. Fantázii sa medze nekladú! Trojuholníčky pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi pol hodiny a po upečení ich nechajte vychladnúť.