use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta

K Veľkej noci neodmysliteľne patrí kysnuté pečivo. Vyskúšajte tematické zajačiky, ktoré si zamilujú nielen deti, ale aj dospelí. Ich príprava nie je náročná a môže sa do nej zapojiť celá rodina!
  • 2 ure 40 minute
  • Čas prípravy25 minute
  • 8 porce
recipe image Veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 400 g polohrubej pšeničnej múky
  • 100 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 250 ml vlažnej vody
  • 50 g rozpustenej Hery Maslová príchuť
  • 1 vajce
  • 1 vrecúško sušeného droždia
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1 vajce na potretie pred pečením
  • trocha sezamových semienok na ozdobenie chvostíka

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Heru rozpusťte v hrnci. Všetky suroviny (vrátane rozpustenej Hery) dajte do misy robota a vymiešajte nelepivé cesto. To potom nechajte hodinu kysnúť. Potom cesto prepracujte a rozdeľte na osem rovnakých dielov.
      2. Z každého dielu vyvaľkajte dlhý valček, z ktorého odkrojte kúsok na chvostík. Konce valčekov vyvaľkajte do špičky – to budú zajačie uši. Z valčeka upleťte tvar zajačika. Z malého kúsku na chvostík vyrobte miniatúrny uzlík, ktorý vsaďte do dierky na zajačom chvostíku. Uši môžete mierne sploštiť.
      3. Naskladajte zajačiky na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ich pol hodiny kysnúť pod utierkou. Potom ich potrite rozšľahaným vajcom a chvostík posypte bielymi sezamovými semienkami.
      4. Veľkonočné zajačiky pečte v rúre rozohriatej na 180 °C 20 až 25 minút dozlatista.