Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta

K Veľkej noci neodmysliteľne patrí kysnuté pečivo. Vyskúšajte tematické zajačiky, ktoré si zamilujú nielen deti, ale aj dospelí. Ich príprava nie je náročná a môže sa do nej zapojiť celá rodina!
  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta

Prísady

  • 400 g polohrubej pšeničnej múky
  • 100 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 250 ml vlažnej vody
  • 50 g rozpustenej Hery Maslová príchuť
  • 1 vajce
  • 1 vrecúško sušeného droždia
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1 vajce na potretie pred pečením
  • trocha sezamových semienok na ozdobenie chvostíka
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Heru rozpusťte v hrnci. Všetky suroviny (vrátane rozpustenej Hery) dajte do misy robota a vymiešajte nelepivé cesto. To potom nechajte hodinu kysnúť. Potom cesto prepracujte a rozdeľte na osem rovnakých dielov.
  2. Z každého dielu vyvaľkajte dlhý valček, z ktorého odkrojte kúsok na chvostík. Konce valčekov vyvaľkajte do špičky – to budú zajačie uši. Z valčeka upleťte tvar zajačika. Z malého kúsku na chvostík vyrobte miniatúrny uzlík, ktorý vsaďte do dierky na zajačom chvostíku. Uši môžete mierne sploštiť.
  3. Naskladajte zajačiky na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ich pol hodiny kysnúť pod utierkou. Potom ich potrite rozšľahaným vajcom a chvostík posypte bielymi sezamovými semienkami. Veľkonočné zajačiky pečte v rúre rozohriatej na 180 °C 20 až 25 minút dozlatista.