Vianočný jogurtový mesiac s kokosom a perníčkami
Čas pečenia1 ure 0 minute
Čas prípravy
1 porce

Prísady
- 3 vajcia
- 110 g rastlinného tuku Hera
- 110 g kryštálového cukru
- pár kvapiek vanilkového extraktu
- 1 biely jogurt
- 180 g polohrubej múky
- ¾ prášku do pečiva
- kokos
- perníčky
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Žĺtky, vanilku, cukor a jogurt premiešajte s vychladenou rozpustenou Herou. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka zapracujte vyšľahané bielky.
- Naplňte cestom formu a pečte vo vopred rozohriatej rúre pri 170 °C cca 30 – 40 minút. Záleží aj na type jogurtu, takže upečenie môžete ako vždy skúsiť špajľou. Keď ju vyberiete suchú, máte upečené.
- Vychladený mesiac môžete plniť vnútri alebo len potrieť. Stačia vám 2 zvyšné bielky z vianočného pečenia. Tie vyšľahajte s cukrom do tuhej hmoty podľa chuti. Alebo vyšľahajte smotanu. Oboje vám vytvorí snehový povrch mesiaca, na ktorý následne pritlačte upečené perníčky – môžete aj tie, ktoré ste ešte nestačili rozdať rovnako ako ja…
- Následne posypte kokosom, akoby aj u vás doma snežilo. Pred konzumáciou nechajte tak hodinu rozležať v chladničke.