Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Orechové rožteky

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Orechové rožteky

Prísady

  • 420 g hladkej múky
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • štipka soli
  • 200 g vlašských orechov
  • 150 g práškového cukru
  • 1 bielok
  • štipka škorice
  • 1 PL rumu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Do múky nastrúhajte vychladenú Heru. Pridajte smotanu a soľ a ručne vypracujte hladké cesto. Cesto sa bude trochu lepiť, ale múku nepridávajte. Zabaľte cesto do fólie a dajte asi na hodinu do chladničky stuhnúť. Medzitým si pripravte náplň tak, že zmiešate všetky ingrediencie dohromady. Cesto po vybratí z chladničky rozdeľte na štyri rovnaké časti, každú vyvaľkajte na kruh s priemerom cca 30 cm. Následne radielkom pokrájajte na osminy. Na vonkajšiu stranu vzniknutých výsekov naneste lyžičku náplne a smerom dovnútra zarolujte rolku, ktorú potom zahnite do podoby rožteka. Položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte na 180 °C cca 20 – 25 minút. Hotové rožteky pocukrujte a môžete podávať. TIP: Namiesto orechovej náplne môžete rožteky plniť lekvárom, makom, pudingom, tvarohom.