Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Žemľovka

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Žemľovka

Prísady

  • - sendvič/vianočka/staré rožky
  • - 400 ml mlieka
  • - 3 žĺtky
  • - 50 g práškového cukru
  • - 1 balíček vanilkového cukru
  • - 4 jablká
  • - 50 g práškového cukru
  • - hrsť hrozienok
  • - hrsť orechov
  • - 50 ml rumu
  • - 50 g škoricový cukor
  • - 100 g Hery maslovej
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Zapekaciu formu si vymastite trochou Hery maslovej. Jablká nakrájajte na jemné plátky. Plátky zmiešajte s cukrom, škoricovým cukrom, hrozienkami a orechmi. Nakoniec pokvapkajte rumom.  Zvolené pečivo nakrájajte na plátky. Mlieko, žĺtky, práškový a vanilkový cukor rozšľahajte v jednej mise. V hotovej mliečnej zmesi namáčajte pečivo. Z namočeného pečiva urobte prvú vrstvu. Na prvú vrstvu dajte zmes jabĺk, na jablká dajte zase namočené pečivo. Tento postup opakujte, dokiaľ všetky ingrediencie nespotrebujete, ale pozor. Posledná vrstva musí byť namočené pečivo, na to dajte ešte na plátky nakrájanú Heru maslovú.  Pečte na 170 °C, cca 30 minút. Pred podávaním môžete žemľovku ešte pocukrovať.