Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zoznam ingrediencií

Na cesto:

  • 100 g rastlinného tuku Hera
  • 200 g medu
  • 200 g práškového cukru
  • 650 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • perníkové korenie (meliem si sama škoricu, citrónovú kôru, klinčeky, aníz a nové korenie)
  • trochu perníkového korenia (kupované mleté)
  • kakao (podľa toho, aké chcete mať perníčky tmavé)

Postup prípravy

Med rozohrejte v kastróliku a nechajte trošku vychladnúť. Všetko premiešajte. Nakoniec pridajte 2 lyžičky jedlej sódy a zmiešajte so 650 g hladkej múky. Cesto v robote spracujte a potom dohneťte na doske. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke do druhého dňa.

A potom už je to len a len na fantázii. Vykrojte tvary a pečte na 160 °C. Hneď ako perníčky vyberiete z rúry, potrite ich rozšľahaným vajíčkom.

Danu z blogu Marzicake navštívte tu.