Druhá májová nedeľa je u nás každoročne vyhradená mamičkám.
Mama. Tá, ktorá vždy zachráni situáciu. Najlepší šéfkuchár. Vrchný objímač v dobrom aj v zlom. Byť mamičkou je skrátka niekedy drina, a preto si zaslúži aspoň pre tento deň pauzu.
Spôsobov, ako sa poďakovať a vyjadriť vďaku, nájdeme nespočetne veľa. Skúste však tentoraz okrem úsmevov, objatí či kvetín pripraviť jeden z originálnych dezertov, ktoré sme pre vás pripravili.
A že nemáte veľa času a napriek tomu chcete upiecť niečo výnimočné? V tom prípade vyskúšajte jeden z našich najnovších receptov na úžasnú Čokoládovú tortu. Áno, tortu. Takú rýchlu a takú dobrú, že si ju ešte v máji párkrát zopakujete.
Čokoládová torta (z mikrovlnnej rúry)
Na tortu:
100 ml rozpusteného rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
175 g krupicového cukru
140 g hladkej múky
3 lyžice kvalitného kakaa
100 ml horúcej vody
3 lyžičky prášku do pečiva
2 veľké vajíčka
1 lyžička vanilkovej esencie
čokoládový posyp a okvetné lístky ruže na ozdobu
Na ganache:
100 g tmavej čokolády, nalámanej na kúsky
5 lyžíc veľmi tučnej smotany
Silikónovú formu (vhodnú do mikrovlnnej rúry s priemerom 22 cm) vymažte rastlinným tukom a dno vyložte papierom na pečenie.
Vo väčšej mise zmiešajte cukor, preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. V menšej miske vyšľahajte všetky mokré ingrediencie, kým sa nespoja.
Mokré ingrediencie vlejte k suchým ingredienciám a spracujte hladké cesto bez hrudiek. Cesto vlejte do pripravenej formy a párkrát s ňou jemne buchnite o stôl, čím sa zbavíte vzduchových bubliniek. Formu prikryte potravinovou fóliou vhodnou do mikrovlnnej rúry.
Pripravujte na najvyššom výkone (800 W) 7 minút. Formu vyberte z mikrovlnnej rúry a pomocou špajle vyskúšajte, či je korpus správne prepečený. Formu s korpusom nechajte ešte 5 minút odpočívať a potom vyklopte na chladiacu mriežku.
Medzitým si pripravte ganache. V mikrovlnnej rúre (600 W) rozpusťte čokoládu, bude to trvať asi 2 minúty. Každých 30 sekúnd ju poriadne premiešajte. K rozpustenej čokoláde potom len nakoniec vmiešajte smotanu.
Vychladený korpus už len polejte pripravenou ganachou, ozdobte čokoládovým posypom a okvetnými lístkami ruže.