Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Banánová bábovka

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Banánová bábovka

Prísady

  • Na cesto:
  • 3 vajcia
  • 150 g trstinového cukru
  • 10 PL rozpusteného rastlinného tuku Hera
  • 2 zrelé banány
  • 150 g rozvarenej jazmínovej ryže
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 200 g kukuričnej múky
  • 50 g nasekanej čokolády s vysokým obsahom kakaa
  • 2 ČL bezlepkového prášku do pečiva
  • štipka soli
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Vajcia dajte spolu s cukrom do kuchynského robota s metlou a spusťte na vysoké otáčky. Šľahajte tak dlho, kým sa zmes nepremení na hustú penu. Pridajte rozpustenú Heru, banány a opäť dajte na vysokú rýchlosť šľahať. Zrelé banány sa v zmesi úplne rozmixujú. Pridajte ryžu a opäť premiešajte. Kukuričnú múku zmiešajte so štipkou soli a práškom do pečiva. Pridajte do cesta. Vsypte do cesta kokos a premiešajte. Bábovkovú formu vymažte Herou a vysypte kukuričnou múkou alebo kokosom. Vlejte do nej cesto. Pečte na 170 °C cca 40 minút. Bábovka bude hotová, keď špajľu po vpichnutí do stredu vytiahnete čistú.