Banánová bábovka
Bezlepková bábovka s banánmi a jasmínovou ryžou. Vyskúšajte túto originálnu a zdravšiu verziu obľúbeného dezertu.
- Čas prípravy35 minute
- 12 porce
Prísady
Na cesto:
- 3 vajcia
- 150 g trstinového cukru
- 10 PL rozpusteného rastlinného tuku Hera
- 2 zrelé banány
- 150 g rozvarenej jazmínovej ryže
- 100 g strúhaného kokosu
- 200 g kukuričnej múky
- 50 g nasekanej čokolády s vysokým obsahom kakaa
- 2 ČL bezlepkového prášku do pečiva
- štipka soli
Príprava
Postup prípravy
- Vajcia dajte spolu s cukrom do kuchynského robota s metlou a spusťte na vysoké otáčky. Šľahajte tak dlho, kým sa zmes nepremení na hustú penu.
- Pridajte rozpustenú Heru, banány a opäť dajte na vysokú rýchlosť šľahať. Zrelé banány sa v zmesi úplne rozmixujú. Pridajte ryžu a opäť premiešajte. Kukuričnú múku zmiešajte so štipkou soli a práškom do pečiva. Pridajte do cesta. Vsypte do cesta kokos a premiešajte.
- Bábovkovú formu vymažte Herou a vysypte kukuričnou múkou alebo kokosom. Vlejte do nej cesto. Pečte na 170 °C cca 40 minút. Bábovka bude hotová, keď špajľu po vpichnutí do stredu vytiahnete čistú.