use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Banánová bábovka

Bezlepková bábovka s banánmi a jasmínovou ryžou. Vyskúšajte túto originálnu a zdravšiu verziu obľúbeného dezertu.
  • 1 ure 15 minute
  • Čas prípravy35 minute
  • 12 porce
recipe image Banánová bábovka

Prísady

Na cesto:
  • 3 vajcia
  • 150 g trstinového cukru
  • 10 PL rozpusteného rastlinného tuku Hera
  • 2 zrelé banány
  • 150 g rozvarenej jazmínovej ryže
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 200 g kukuričnej múky
  • 50 g nasekanej čokolády s vysokým obsahom kakaa
  • 2 ČL bezlepkového prášku do pečiva
  • štipka soli

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vajcia dajte spolu s cukrom do kuchynského robota s metlou a spusťte na vysoké otáčky. Šľahajte tak dlho, kým sa zmes nepremení na hustú penu.
      2. Pridajte rozpustenú Heru, banány a opäť dajte na vysokú rýchlosť šľahať. Zrelé banány sa v zmesi úplne rozmixujú. Pridajte ryžu a opäť premiešajte. Kukuričnú múku zmiešajte so štipkou soli a práškom do pečiva. Pridajte do cesta. Vsypte do cesta kokos a premiešajte.
      3. Bábovkovú formu vymažte Herou a vysypte kukuričnou múkou alebo kokosom. Vlejte do nej cesto. Pečte na 170 °C cca 40 minút. Bábovka bude hotová, keď špajľu po vpichnutí do stredu vytiahnete čistú.