Cheesecake New York
Čas pečenia1 ure 0 minute
1 porce

Prísady
- 450 g vanilkových sušienok
- 100 g múčkového cukru
- 200 g Hera maslová príchuť
- 500 g plnotučného tvarohu
- 300 g krémového syra
- 8 žĺtkov
- 200 g krupicového cukru
- 1 vanilkový struk
- 500 g smotany 33%
- 200 g mrazených alebo čerstvých jahôd
- 50 g cukru
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Sušienky pomelieme najemno a spojíme s cukrom. Prilejeme rozpustený rastlinný tuk Hera a dôkladne premiešame. Ešte teplou zmesou pokryjeme steny a dno tortovej formy s veľkosťou 23 cm. Formu vyložíme papierom na pečenie.
- Pomaly rozmiešame krémový syr s tvarohom a následne začneme pridávať žĺtky a miešame, kým se všetko nespojí do dokonalého, hladkého krému bez hrudiek. Prípadne môžeme všetko prepasírovať cez jemné sito.
- Smotanu vyšľaháme s cukrom a pridáme k hladkému krému. Všetko dôkladne spojíme. Celú hmotu nalejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 140° C na cca 1,5 hodiny.
- Jahody spolu s cukrom varíme do vyparenia 1/3 objemu a rozmixujeme. Hotovou polevou prelejeme vychladenú tortu a podáváme.