use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cheesecake New York

  • Čas pečenia1 ure
  • 1 porce
recipe image Cheesecake New York

Prísady

Na korpus
  • 450 g vanilkových sušienok
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
Náplň
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 300 g krémového syra
  • 8 žĺtkov
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 500 g smotany 33 %
Na polevu
  • 200 g mrazených alebo čerstvých jahôd
  • 50 g cukru

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Sušienky pomelieme najemno a spojíme s cukrom. Prilejeme rozpustený rastlinný tuk Hera Maslová príchuť a dôkladne premiešame. Ešte teplou zmesou pokryjeme steny a dno tortovej formy s veľkosťou 23 cm. Formu vyložíme papierom na pečenie.
      2. Pomaly rozmiešame krémový syr s tvarohom a následne začneme pridávať žĺtky a miešame, kým se všetko nespojí do dokonalého, hladkého krému bez hrudiek. Prípadne môžeme všetko prepasírovať cez jemné sito.
      3. Smotanu vyšľaháme s cukrom a pridáme k hladkému krému. Všetko dôkladne spojíme. Celú hmotu nalejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 140 °C na cca 1,5 hodiny.
      4. Jahody spolu s cukrom varíme do vyparenia 1/3 objemu a rozmixujeme. Hotovou polevou prelejeme vychladenú tortu a podáváme.