Chlebík so sušeným ovocím
Klasický biskupský chlebík. Je dobrý len tak s čajom, alebo napríklad natretý maslom.
- Čas prípravy20 minute
- 16 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 2 poháre múky (250 g)
- 1 kocka rastlinného tuku Hera (250 g)
- 5 vajec
- vanilkový cukor (16 g)
- 1 pohár práškového cukru (150 g)
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- sušené ovocie
Príprava
Postup prípravy
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
- Rastlinný tuk vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, žĺtky pridávame postupne po jednom. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do zmesi pridáme múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Nakoniec pridáme sušené ovocie a premiešame.
- Cesto nalejeme do stredne veľkej chlebíčkovej formy, ktorú sme vymastili tukom a vysypali strúhankou.
- Pečieme približne 1 hodinu. Cesto môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať cukrovou polevou a ozdobiť sekaným sušeným ovocím.