use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Chlebík so sušeným ovocím

Klasický biskupský chlebík. Je dobrý len tak s čajom, alebo napríklad natretý maslom.
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 16 porce
recipe image Chlebík so sušeným ovocím

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 2 poháre múky (250 g)
  • 1 kocka rastlinného tuku Hera (250 g)
  • 5 vajec
  • vanilkový cukor (16 g)
  • 1 pohár práškového cukru (150 g)
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • sušené ovocie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
      2. Rastlinný tuk vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, žĺtky pridávame postupne po jednom. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do zmesi pridáme múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Nakoniec pridáme sušené ovocie a premiešame.
      3. Cesto nalejeme do stredne veľkej chlebíčkovej formy, ktorú sme vymastili tukom a vysypali strúhankou.
      4. Pečieme približne 1 hodinu. Cesto môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať cukrovou polevou a ozdobiť sekaným sušeným ovocím.