Marcipánový chlebíček s brusnicami
Nie je chlebíček ako chlebíček. Ale aj tento sa hodí na akúkoľvek oslavu, pretože je sakramentsky dobrý.
- Čas prípravy25 minute
- 16 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 200 g mäkkej Hery
- 100 g mäkkého marcipánu
- 150 g jemného cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 2 čajové lyžičky kôry z chemicky neošetreného pomaranča
- 4 vajcia
- štipka soli
- 125 g múky
- 125 g kukuričného škrobu
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 200 g sušených brusníc
- 1 čajová lyžička múky
- práškový cukor na posypanie
Sirup
- šťava z 1 pomaranča
- 2 PL cukru
- 2 PL rumu
Príprava
Postup prípravy
- V mise rozmiešame margarín do peny. Nakrájajte marcipán a malé kúsky a pridávajte ho postupne do misy spolu s cukrom, vanilínovým cukrom, pomarančovou kôrou, vajíčkami a soľou. Rozmiešajte do peny zhruba 7 minút.
- Zmiešajte múku s kukuričným škrobom a práškom do pečiva a vmiešajte do cesta. Potom zmiešajte jednu čajovú lyžičku múky s brusnicami a vmiešajte ich do cesta.
- Cesto nalejte do vymastenej formy na chlebíček veľkosti asi 29 cm.
- Pečte zhruba 90 minút v predhriatej rúre na 175°C. Koláč zakryte, aby príliš nestmavol.
- Nechajte na miernom ohni 4 minúty povariť pomarančovú šťavu s cukrom. Pridajte rum. Horúci koláč potrite sirupom. Nechajte ho vychladnúť a zabaľte ho do alobalu. Nechajte aspoň 1 deň odpočinúť.
- Posypte chlebíček práškovým cukrom.