use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tekvicovo-zázvorový chlebíček

Tento voňavý chlebíček je vynikajúci len tak k čaju, ale podávať ho môžete aj namastený obľúbenou marmeládou.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy15 minute
  • 10 porce
recipe image Tekvicovo-zázvorový chlebíček

Prísady

Na cesto:
  • 175 g roztopenej Hery maslové
  • 140 g medu
  • 1 vajce
  • 250 g surovej tekvice (nastrúhanej)
  • 100 g mletého trstinového cukru
  • 350 g polohrubej múky
  • 1 lyžica sušeného zázvoru
  • 2 lyžice trstinového cukru

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Predhrejte si rúru na 180 °C. Zmiešajte Heru maslovú, med, vajce a nastrúhanú tekvicu. Až budete mať zmes dostatočne premiešanú pridajte múku, cukor a zázvor. Celú zmes opäť poriadne premiešajte.
      2. Formu na chlieb si vymastite a vyložte papierom na pečenie. Cesto nalejte do formy a povrch posypte trstinovým cukrom.
      3. Pečte 50 – 60 minút do zlato-hnedej farby. Po vytiahnutí nechajte vo forme chladnúť päť minút, potom vyberte a nechajte vychladnúť na drôtenej podložke.