Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Citrónový nadýchaný zákusok s ovsenými vločkami

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Citrónový nadýchaný zákusok s ovsenými vločkami

Prísady

  • Suroviny na cesto:
  • 5 dkg ovsených vločiek
  • 15 dkg polohrubej múky
  • 2,5 dkg Hery
  • 8 dkg hnedého cukru
  • 3 žĺtka
  • Strúhaná kôra a šťava z 1 citróna
  • 3 dl šľahačkovej smotany
  • 175 g jogurtu (1 malý jogurt)
  • 1 dkg želatíny
  • 1 dl studenej vody
  • 5 dkg glukózového sirupu alebo osladiť niekoľkými kvapkami sladidla
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Vo veľkej mise zmiešame všetky suroviny na cesto s výnimkou vajec. Nakoniec pridáme vaječné žĺtky a rukami vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme valčekom cesto tak, aby sa zmestilo do pripravenej okrúhlej formy. Cesto vložíme naspodok formy, rukami ho utľapkáme tak, aby pokrývalo celú plochu a dáme na 30 minút odpočívať do chladničky. Cesto potom bude vláčnejšie. Do zlatista pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180° Celzia.
  2. Pred tým, ako začneme pripravovať citrónovú penu, necháme v studenej vode napučať želatínu. Potom ju za stáleho miešania rozpustíme na miernom ohni alebo v mikrovlnnej rúre, až kým sa želatína nerozpustí a nezostane číra. V mise zmiešame jogurt, citrónovú šťavu a strúhanú citrónovú kôru. Osladíme glukózovým sirupom alebo sladidlom. Šľahačku vyšľaháme do tuha a pridáme do jogurtovej zmesi. Dve polievkové lyžice krému pridáme do rozpustenej teplej želatíny a tú nakoniec zmiešame so zvyšným šľahačkovo-jogurtovým krémom. Krém rozotrieme na vychladnuté cesto a hotový koláč odložíme do chladničky, aby mohol krém poriadne stuhnúť.
Náš tip Ak vám zostalo cesto, znova ho rukami zapracujte dohromady, vyvaľkajte ho, postrúhajte na hrubom strúhadle, vysypte na pečiaci papier a upečte. Tesne pred podávaním môžete týmito chrumkavými kúskami cesta posypať koláč.