Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová hlina

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Čokoládová hlina

Prísady

  • 500 g mäkkého polotučného tvarohu
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 150 g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa
  • 125 g krupicového cukru
  • 125 g mandľovej múky
  • 125 g ryžových vločiek
  • 80 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 50 g kakaa
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Rúru si predhrejte na 140 °C. Heru rozpusťte. Ryžové vločky dajte do mixéra a rozmixujte na hladkú zmes. V mise zmiešajte rozmixované vločky, mandľovú múku, cukor krupicu a kakao. Keď je zmes premiešaná, pridajte rozpustenú Heru. Dôkladne premiešajte. Na plech rozložte papier na pečenie. Pripravenú „hlinu“ vysypte na plech a roztiahnite na rovnomerne vysokú vrstvu. Pečte v rúre 10 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte úplne vychladnúť a opäť premiešajte. „Hlina“ je hotová. V malom hrnčeku priveďte do varu smotanu. Odstavte z platne a do smotany nalámte čokoládu. Nechajte 5 minút stáť. Rozmiešajte malou metličkou dohladka. Nechajte chvíľku vychladnúť. Zmes môže byť vlažná, nesmie byť horúca. Do kuchynského robota so šľahacou metlou dajte tvaroh a pridajte k nemu čokoládovo-smotanovú zmes. Spoločne šľahajte, až kým nevznikne hladký, nadýchaný krém. Primiešajte doň 10 lyžíc čokoládovej hliny. Pripravte si poháre, v ktorých tento dezert najlepšie vynikne. Na dno pohárov dajte trochu hliny, na ňu vrstvu tvarohového krému a navrch opäť hlinu. Pokojne môžete pridať ešte vrstvu ovocia. A čo iné do hliny než kvietky? Skvele vyzerajú aj lesné jahody. Pohrajte sa, urobte jedlú záhradku čo najveselšiu.