Čokoládová hlina
Čas pečenia1 ure 0 minute
Čas prípravy
1 porce

Prísady
- 500 g mäkkého polotučného tvarohu
- 150 g smotany na šľahanie
- 150 g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa
- 125 g krupicového cukru
- 125 g mandľovej múky
- 125 g ryžových vločiek
- 80 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 50 g kakaa
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Rúru si predhrejte na 140 °C. Heru rozpusťte. Ryžové vločky dajte do mixéra a rozmixujte na hladkú zmes. V mise zmiešajte rozmixované vločky, mandľovú múku, cukor krupicu a kakao. Keď je zmes premiešaná, pridajte rozpustenú Heru. Dôkladne premiešajte. Na plech rozložte papier na pečenie. Pripravenú „hlinu“ vysypte na plech a roztiahnite na rovnomerne vysokú vrstvu. Pečte v rúre 10 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte úplne vychladnúť a opäť premiešajte. „Hlina“ je hotová. V malom hrnčeku priveďte do varu smotanu. Odstavte z platne a do smotany nalámte čokoládu. Nechajte 5 minút stáť. Rozmiešajte malou metličkou dohladka. Nechajte chvíľku vychladnúť. Zmes môže byť vlažná, nesmie byť horúca. Do kuchynského robota so šľahacou metlou dajte tvaroh a pridajte k nemu čokoládovo-smotanovú zmes. Spoločne šľahajte, až kým nevznikne hladký, nadýchaný krém. Primiešajte doň 10 lyžíc čokoládovej hliny. Pripravte si poháre, v ktorých tento dezert najlepšie vynikne. Na dno pohárov dajte trochu hliny, na ňu vrstvu tvarohového krému a navrch opäť hlinu. Pokojne môžete pridať ešte vrstvu ovocia. A čo iné do hliny než kvietky? Skvele vyzerajú aj lesné jahody. Pohrajte sa, urobte jedlú záhradku čo najveselšiu.