Čučoriedková roláda
Máte radi čučoriedky? Táto roláda je čučoriedkovo-čučoriedková, a teda presne pre vás!
- Čas prípravy48 minute
- 12 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 3 vajcia
- 80 g krupicového cukru
- 50 g hladkej múky
- 50 g zemiakového škrobu
- múka na poprášenie korpusu
- 200 g čučoriedok
- 4 plátky želatíny
- 250 g mäkkého tvarohu
- 50 g Hery
- 150 g práškového cukru
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 vrecko vanilkového cukru
Príprava
Postup prípravy
- Vajcia rozklepnite a oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľahajte s polovicou cukru do peny, z bielkov a zvyšného cukru ušľahajte pevný sneh. Obe hmoty spojte.
- Múku so škrobom preosejte na vaječnú zmes a zľahka vmiešajte.
- Plech vyložte papierom na pečenie, cesto naň rozotrite a pečte v predhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút. Po upečení povrch korpusu poprášte hladkou múkou, plát prevráťte na čistý papier na pečenie a po vychladnutí vrchný papier odtrhnite.
- Čučoriedky opláchnite a nechajte usušiť. Želatínu namočte do 200 ml studenej vody a nechajte ju napučať. Tvaroh rozmiešajte s mäkkou Herou a práškovým cukrom. Dve tretiny čučoriedok uvarte s 50 ml vody. Rozvar nechajte trochu vychladnúť, rozpustite v ňom vyžmýkanú želatínu a vmiešajte do tvarohovej náplne.
- Piškótový plát potrite tvarohovou náplňou s čučoriedkami a pomocou papiera stočte do rolády. Uložte ju do chladničky stuhnúť.
- Medzitým vyšľahajte smotanu s vanilkovým cukrom, vmiešajte do nej polovicu zvyšných, roztlačených čučoriedok. Roládu potrite čučoriedkovou šľahačkou a ozdobte zvyšnými čučoriedkami.