Futbalový cheesecake
Čas pečenia30 minute
1 porce

Prísady
- 600 g krémového syru (gervais, mascarpone)
- 5 žĺtkov
- 100 g Hera maslová príchuť
- 200 g práškového cukru
- 2 lyžice želatíny
- 2 lyžice jahodového želé
- 1 lyžica citrónového želé
- 300 g jahôd
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Vo veľkej mise zmiešajte žĺtka s práškovým cukrom, zmes následne zmiešajte s mäkkým rastlinným tukom Hera maslová príchuť. Namočte želatínu v 1/3 pohári studenej prevarenej vody a nechajte nabobtnať.
- Rozpustite farebné želé v 1/3 vody, postupujte podľa informácií vyznačených na obale. Z polovice jahôd pripravte jahodové pyré a premiešajte so želé. Zvyšok jahôd nechajte na ozdobu.
- Nabobtnanú želatínu pridajte do horúceho citrónového želé a miešajte až do rozpustenia. Potom pridajte vajce, syr a celú zmes dôkladne premiešajte.
- Pripravte si silikónovú formu v tvare futbalovej lopty a potrite ju olejom. Do takto pripravenej formy nalejte syrovú zmes a dajte do chladničky či mrazničky stuhnúť.
- Keď hmota začne tuhnúť, potrite ju želé s jahodami. Opäť ju vložte do chladničky, tentokrát na niekoľko hodín. Tuhú tortu vyberte z chladničky, pripravte si tanier a tortu naň preklopte. Odstráňte formu a dozdobte ju zvyšnými jahodami.