Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Futbalový cheesecake

  • Čas pečenia30 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Futbalový cheesecake

Prísady

  • 600 g krémového syru (gervais, mascarpone)
  • 5 žĺtkov
  • 100 g Hera maslová príchuť
  • 200 g práškového cukru
  • 2 lyžice želatíny
  • 2 lyžice jahodového želé
  • 1 lyžica citrónového želé
  • 300 g jahôd
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Vo veľkej mise zmiešajte žĺtka s práškovým cukrom, zmes následne zmiešajte s mäkkým rastlinným tukom Hera maslová príchuť. Namočte želatínu v 1/3 pohári studenej prevarenej vody a nechajte nabobtnať.
  2. Rozpustite farebné želé v 1/3 vody, postupujte podľa informácií vyznačených na obale. Z polovice jahôd pripravte jahodové pyré a premiešajte so želé. Zvyšok jahôd nechajte na ozdobu.
  3. Nabobtnanú želatínu pridajte do horúceho citrónového želé a miešajte až do rozpustenia. Potom pridajte vajce, syr a celú zmes dôkladne premiešajte.
  4. Pripravte si silikónovú formu v tvare futbalovej lopty a potrite ju olejom. Do takto pripravenej formy nalejte syrovú zmes a dajte do chladničky či mrazničky stuhnúť.
  5. Keď hmota začne tuhnúť, potrite ju želé s jahodami. Opäť ju vložte do chladničky, tentokrát na niekoľko hodín. Tuhú tortu vyberte z chladničky, pripravte si tanier a tortu naň preklopte. Odstráňte formu a dozdobte ju zvyšnými jahodami.