use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Futbalový cheesecake

Tento nepečený cheesecake ocenia nielen futbalisti. Pokiaľ nemáte formu, nezúfajte. Použite akúkoľvek inú, na chuti sa nič nezmení, sľubujeme.
  • 1 ure
  • Čas prípravy45 minute
  • 12 porce
recipe image Futbalový cheesecake

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 600 g krémového syru (gervais, mascarpone)
  • 5 žĺtkov
  • 100 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
  • 200 g práškového cukru
  • 2 lyžice želatíny
  • 2 lyžice jahodového želé
  • 1 lyžica citrónového želé
  • 300 g jahôd

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vo veľkej mise zmiešajte žĺtka s práškovým cukrom, zmes následne zmiešajte s mäkkým rastlinným tukom Hera Maslová príchuť. Namočte želatínu v 1/3 pohári studenej prevarenej vody a nechajte nabobtnať.
      2. Rozpustite farebné želé v 1/3 vody, postupujte podľa informácií vyznačených na obale. Z polovice jahôd pripravte jahodové pyré a premiešajte so želé. Zvyšok jahôd nechajte na ozdobu.
      3. Nabobtnanú želatínu pridajte do horúceho citrónového želé a miešajte až do rozpustenia. Potom pridajte vajce, syr a celú zmes dôkladne premiešajte.
      4. Pripravte si silikónovú formu v tvare futbalovej lopty a potrite ju olejom. Do takto pripravenej formy nalejte syrovú zmes a dajte do chladničky či mrazničky stuhnúť.
      5. Keď hmota začne tuhnúť, potrite ju želé s jahodami. Opäť ju vložte do chladničky, tentokrát na niekoľko hodín. Tuhú tortu vyberte z chladničky, pripravte si tanier a tortu naň preklopte. Odstráňte formu a dozdobte ju zvyšnými jahodami.