Hokejové Red Velvet cupcakes so smotanovým krémom
Čas pečenia45 minute
1 porce

Prísady
- 120 g tortovej múky (100 g hladkej múky + 20 g kukuričného škrobu)
- 50 g kakaa holandského typu
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- 1 vajce
- 70 g Hera Maslová príchuť
- 100 g kryštálového cukru
- 50 g vanilkového cukru
- 120 ml cmaru
- lyžička octu
- ½ lyžičky jedlej sódy
- červené potravinárske farbivo – gélové
- 250 ml plnotučného mlieka
- 1 vrecúško smotanového pudingu
- 60 g kryštálového cukru
- 200 g Hera maslová príchuť
- modré potravinárske farbivo
- červené potravinárske farbivo
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Najskôr si pripravte tortovú múku.
- Na ňu budete potrebovať 100 g hladkej múky a 20 g kukuričného škrobu.
- Aspoň dvakrát preosiatu hladkú múku si zmiešate s kukuričným škrobom a zmes ešte raz na záver preosejete.
- Rúru necháte predhriať na 170°. Zmäknutú Heru Maslová príchuť vyšľaháte do peny.
- Potom postupne prisypávate preosiaty cukor, až kým nebude pena hladká a nadýchaná.
- Potom vmiešate celé vajce.
- V ďalšej miske si sfarbíte cmar (jeho farba by mala byť naozaj veľmi výrazná).
- V ďalšej veľkej mise si zmiešaním tortovej múky, kakaa, vanilkového cukru, prášku do pečiva a soli vytvoríte sypkú zmes.
- Tú do cesta postupne zašľaháte striedavo so sfarbeným cmarom – vždy končíte múčnou zmesou.
- V hrnčeku zmiešate sódu s octom a vzniknutú penu rýchle vmiešate do cesta.
- Košíčky napečenie ihneď plníte do 3/4 a dáte piecť na 20-22 minút.
- Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút v plechu na pečenie alebo košíčkoch, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku.
- Smotanový krém
- Väčšiu časť mlieka nalejete do kastrólika, pridáte cukor a povaríte.
- Puding dobre rozmiešate vo zvyšnom studenom mlieku, prilejete k variacej sa zmesi a miešate tak dlho, až táto zmes zhustne a krátko prebuble. Stratí sa tak chuť škrobu.
- Pripravený puding prelejete do misy na šľahanie a necháte ho v nej úplne vychladnúť.
- Povrch pudingu ľahko posypete kryštálovým cukrom, aby na ňom nevznikla kožka.
- Do vychladeného pudingu vmiešate po kúskoch Heru Maslová a šľaháte, až kým vám nevznikne hladký krém.
- Na efekt trikolóry si pripravíte cukrárske vrecúško so špičkou a pomocou obyčajného štetca nakreslíte do vrecúška niekoľko farebných liniek. Vrecúško už len naplníte pripraveným krémom a zdobíte cupcakes.
- Nakoniec môžete cupcakes posypať farebnými cukrárenskými ozdobami.