Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hokejové Red Velvet cupcakes so smotanovým krémom

  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Hokejové Red Velvet cupcakes so smotanovým krémom

Prísady

  • 120 g tortovej múky (100 g hladkej múky + 20 g kukuričného škrobu)
  • 50 g kakaa holandského typu
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 70 g Hera Maslová príchuť
  • 100 g kryštálového cukru
  • 50 g vanilkového cukru
  • 120 ml cmaru
  • lyžička octu
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • červené potravinárske farbivo – gélové
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 1 vrecúško smotanového pudingu
  • 60 g kryštálového cukru
  • 200 g Hera maslová príchuť
  • modré potravinárske farbivo
  • červené potravinárske farbivo
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Najskôr si pripravte tortovú múku.
  2. Na ňu budete potrebovať 100 g hladkej múky a 20 g kukuričného škrobu.
  3. Aspoň dvakrát preosiatu hladkú múku si zmiešate s kukuričným škrobom a zmes ešte raz na záver  preosejete.
  4. Rúru necháte predhriať na 170°. Zmäknutú Heru Maslová príchuť vyšľaháte do peny.
  5. Potom postupne prisypávate preosiaty cukor, až kým nebude pena hladká a nadýchaná.
  6. Potom vmiešate celé vajce.
  7. V ďalšej miske si sfarbíte cmar (jeho farba by mala byť naozaj veľmi výrazná).
  8. V ďalšej veľkej mise si zmiešaním tortovej múky, kakaa, vanilkového cukru, prášku do pečiva a soli vytvoríte sypkú zmes.
  9. Tú do cesta postupne zašľaháte striedavo so sfarbeným cmarom – vždy končíte múčnou zmesou.
  10. V hrnčeku zmiešate sódu s octom a vzniknutú penu rýchle vmiešate do cesta.
  11. Košíčky napečenie ihneď plníte do 3/4 a dáte piecť na 20-22 minút.
  12. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút v plechu na pečenie alebo košíčkoch, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku.
  13. Smotanový krém
  14. Väčšiu časť mlieka nalejete do kastrólika, pridáte cukor a povaríte.
  15. Puding dobre rozmiešate vo zvyšnom studenom mlieku, prilejete k variacej sa zmesi a miešate tak dlho, až táto zmes zhustne a krátko prebuble. Stratí sa tak chuť škrobu.
  16. Pripravený puding prelejete do misy na šľahanie a necháte ho v nej úplne vychladnúť.
  17. Povrch pudingu ľahko posypete kryštálovým cukrom, aby na ňom nevznikla kožka.
  18. Do vychladeného pudingu vmiešate po kúskoch Heru Maslová a šľaháte, až kým vám nevznikne hladký krém.
  19. Na efekt trikolóry si pripravíte cukrárske vrecúško so špičkou a pomocou obyčajného štetca nakreslíte do vrecúška niekoľko farebných liniek. Vrecúško už len naplníte pripraveným krémom a zdobíte cupcakes.
  20. Nakoniec môžete cupcakes posypať farebnými cukrárenskými ozdobami.