Jablková Sacherova torta
Pokiaľ sa vám zdá klasický Sacher príliš ťažký, vyskúšajte túto verziu s jablkami.
Čas prípravy20 minute
12 porce

Prísady
Na cesto:
- 100 g Hery maslovej
- 270 g krupicového cukru
- 3 vajcia
- 300 g jemne nastrúhaných jabĺk
- 250 g hladkej múky
- 40 g kakaa
- 1 kypriaci prášok do pečiva
Na polevu:
- 50 g Hery maslovej
- 100 g čokolády na varenie
Príprava
Postup prípravy
- Mäkkú Heru maslovú nakrájajte na kúsky a vyšľahajte s cukrom. Do zmesi zašľahajte vajcia a následne po častiach vmiešajte jemne nastrúhané jablká (aj so šťavou), preosiatu múku s kypriacim práškom a kakao. Ak je cesto príliš husté, môžete pridať trochu mlieka. Cesto nalejte do vopred vymastenej a vysypanej formy. Pečte pri 160 °C asi 40 – 50 minút. Vyklopte z formy a nechajte vychladnúť.
- Čokoládu na varenie rozlámte na menšie kúsky a spoločne s Herou maslovou ju roztopte vo vodnom kúpeli. Vychladnutý korpus prelejte čokoládovou polevou a nechajte stuhnúť. Koláč podávajte nakrájaný na plátky, ktoré tenko potrite marmeládou.
TIP: Pre skutočne maškrtné jazýčky ešte môžete dozdobiť šľahačkou.
