Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablková Sacherova torta

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Jablková Sacherova torta

Prísady

  • 100 g Hery maslovej
  • 270 g krupicového cukru
  • 3 vajcia
  • 300 g jemne nastrúhaných jabĺk
  • 250 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 50 g Hery maslovej
  • 100 g čokolády na varenie
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Mäkkú Heru maslovú nakrájajte na kúsky a vyšľahajte s cukrom. Do zmesi zašľahajte vajcia a následne po častiach vmiešajte jemne nastrúhané jablká (aj so šťavou), preosiatu múku s kypriacim práškom a kakao. Ak je cesto príliš husté, môžete pridať trochu mlieka. Cesto nalejte do vopred vymastenej a vysypanej formy. Pečte pri 160 °C asi 40 – 50 minút. Vyklopte z formy a nechajte vychladnúť. Čokoládu na varenie rozlámte na menšie kúsky a spoločne s Herou maslovou ju roztopte vo vodnom kúpeli. Vychladnutý korpus prelejte čokoládovou polevou a nechajte stuhnúť. Koláč podávajte nakrájaný na plátky, ktoré tenko potrite marmeládou.
TIP: Pre skutočne maškrtné jazýčky ešte môžete dozdobiť šľahačkou.