use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablková Sacherova torta

Pokiaľ sa vám zdá klasický Sacher príliš ťažký, vyskúšajte túto verziu s jablkami.
  • 1 ure 10 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Jablková Sacherova torta

Prísady

Na cesto:
  • 100 g Hery maslovej
  • 270 g krupicového cukru
  • 3 vajcia
  • 300 g jemne nastrúhaných jabĺk
  • 250 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
Na polevu:
  • 50 g Hery maslovej
  • 100 g čokolády na varenie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Mäkkú Heru maslovú nakrájajte na kúsky a vyšľahajte s cukrom. Do zmesi zašľahajte vajcia a následne po častiach vmiešajte jemne nastrúhané jablká (aj so šťavou), preosiatu múku s kypriacim práškom a kakao. Ak je cesto príliš husté, môžete pridať trochu mlieka. Cesto nalejte do vopred vymastenej a vysypanej formy. Pečte pri 160 °C asi 40 – 50 minút. Vyklopte z formy a nechajte vychladnúť.
      2. Čokoládu na varenie rozlámte na menšie kúsky a spoločne s Herou maslovou ju roztopte vo vodnom kúpeli. Vychladnutý korpus prelejte čokoládovou polevou a nechajte stuhnúť. Koláč podávajte nakrájaný na plátky, ktoré tenko potrite marmeládou.
      TIP: Pre skutočne maškrtné jazýčky ešte môžete dozdobiť šľahačkou.

      https://www.youtube.com/watch?v=y9LzAJ1VZtQ