Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Koláč mnohých chuťí

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Koláč mnohých chuťí

Prísady

  • 500 g hladkej múky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g rastlinného tuku Hera
  • 2 žĺtky
  • 1 kocka droždia (42 g)
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • štipka soli
  • 100 g hrubej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 80 g rastlinného tuku Hera
  • tvaroh, lekvár, mak, ovocie, džem, pečené jablká, orechy
  • 1 vajce na potretie
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Vo vlažnom mlieku rozmiešajte lyžicu cukru a lyžicu múky. Rozdrobte doň droždie a nechajte stáť asi desať minút na teplom mieste. Keď budú na povrchu bubliny, kvások je pripravený. Heru si rozpusťte v malom hrnci na platni. Do misy kuchynského robota dajte múku, vyklepnite do nej dva žĺtky a pridajte zvyšný cukor a štipku soli. Vlejte mlieko s kváskom a rozpustenou mierne vychladenou Herou. Na robot nasaďte hnetací nadstavec a vymiešajte hladké, nelepivé cesto. Cesto nechajte hodinu kysnúť pod utierkou na teplom mieste. Zatiaľ čo cesto kysne, pripravte si náplne a posýpku. Náplne si zvoľte podľa seba. Výborný je tvaroh s cukrom, maková náplň, lekvár, mleté sušené hrušky, orechy, marmeláda. Čokoľvek máte doma poruke a máte radi. Zmiešajte cukor, múku a Heru. Miešajte tak dlho, kým nebude zmes sypká a drobivá. Z vykysnutého cesta oddeľte 300 g. Zvyšok cesta vyvaľkajte na pomúčenej doske. Plát cesta dajte na plech vyložený papierom na pečenie a ešte menším valčekom rozvaľkajte až po okraje. Z oddeleného cesta vyvaľkajte tenké valčeky, ktorými rozdelíte cesto na plechu na jednotlivé štvorčeky. Povrch cesta potrite rozšľahaným vajcom. Do jednotlivých štvorčekov dajte pripravené náplne. Posypte posýpkou. Nechajte ešte 15 minút kysnúť a dajte piecť do rúry predhriatej na 180 °C. Pečte 30 minút.