Krémové vajcia
Ďalší tip na maškrtenie na veľkonočný stôl. Kto by jedlým krasliciam odolal!
- Čas prípravy50 minute
- 30 porce
Prísady
Na cesto
- 3 žĺtky – bielky použite na zdobenie
- 1 kg hladkej múky
- 500 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
- 250 g práškového cukru
Na krém
- 250 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
- 100 g pistácií
- 100 g bielej čokolády
- 100 g kondenzovaného sladeného mlieka
Príprava
Na cesto
- Všetky suroviny spojte a vypracujte hladké cesto, ktoré dajte na noc do chladničky.
- Potom vyvaľkajte cca 5 mm hrubý plát a vykrájajte z neho vajcovité tvary. Pečte v predhriatej rúre na 170° C asi 10 minút.
- Po upečení zlepte krémom.
Krém:
- Vyšľaháme rastlinný tuk Hera Maslová príchuť spoločne s kondenzovaným sladeným mliekom, potom vyšľaháme rozpustenú bielu čokoládu a nakoniec vmiešame najemno nasekané pistácie.
- Ozdobte bielkovou polevou podľa fantázie.
Bielková poleva
- Podľa množstva bielkov pridajte rovnaké množstvo kryštálového cukru a šľahajte 15 minút.
- Potom opatrne stierkou vmiešajte dvojnásobné množstvo dobre preosiateho práškového cukru.
- Glazúru možno dofarbovať podľa potreby vodou riedenými potravinárskymi farbami.